top of page
  • Poza scriitoruluiGeorgiana

Spaghete carbonara

Actualizată în: 30 aug. 2021

Rețeta originală nu conține decât 4 ingrediente, și este tot ce ai nevoie pentru a obține cele mai delicioase paste carbonara.


Îmi place atât de mult această rețetă încât pot declara fără nicio ezitare că sunt pastele mele preferate. Și în plus se fac atât de rapid încât devine alegerea ideală când vrei să prepari un prânz sau o cină rapidă și gustoasă!


Did you know?

* Deși originea acestor paste este incertă, se spune că rețeta pastelor carbonara a apărut in 1944 o dată cu ajungerea trupelor englezești și americane pe frontul dintre Lazio, Molise și Campina. Soldații își pregăteau astfel paste cu ingredientele pe care le găseau cel mai ușor: ouă și bacon la conservă pe care aceștia îl aduseseră cu ei.

 

Rețetă pentru 2 porții


Ingrediente

  • 200g spaghete (cântărite uscate)

  • 100-120g pancetta / bacon / jamon

  • 2 gălbenușuri mari

  • 40g parmezan ras

  • 1 lingură ulei de măsline

  • 100ml apă în care au fiert pastelePași de lucru:

(1) Punem pastele la fiert cu un praf de sare conform timpului indicat pe pachet sau conform preferințelor personale.


(2) Într-un bol amestecăm gălbenușurile cu parmezanul și lăsăm deoparte.


(3) Când pastele sunt aproape fierte, punem într-o tigaie uleiul și pancetta tocată cunulețe și gătim 1-2 minute la foc mediu.

(4) Oprim focul la tigaie și punem peste pancetta spaghetele, gălbenușurile și apa în care au fiert spaghetele și amestecăm 1 minut, până sosul devine cremos.

Notă:

- nu clătiți pastele!

- opriți focul imediat înainte de adăugarea pastelor și a gălbenușurilor, altfel riscați ca ouăle să devină omletă. Căldura degajată de tigaia încinsă, de pastele fierbinți și de lichidul de la acestea fierbinte, este suficientă pentru a găti ouăle și a le transforma într-un sos cremos!


Servim cu extra parmezan și piper proaspăt ras!


Enjoy!


Cu drag,

G


4.398 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page