top of page
  • Poza scriitoruluiGeorgiana

Risotto cu creveți

Un risotto cremos cu un gust discret de cocos, care se acompaniază perfect cu creveții în sos de lămâie și pesto-ul cu nuci. Un fel principal delicios și super simplu de făcut, dar de efect. Un fel principal special pentru că prietenii mei de la vegis.ro sărbătoresc 10 ani de activitate și m-au invitat astfel la petrecerea lor virtuală, unde am venit însoțită de un preparat pe măsură.



Rețetă

*pentru 2 porții


Ingrediente risotto:


Ingrediente creveți:

  • 400g creveți - aprox 10 creveți medii

  • 30g unt

  • 60ml suc lămâie

  • 1/2 linguriță sare

  • 1/3 linguriță oregano


Adițional:



Pași de lucru:


(1) Punem la fiert apa împreună cu sarea, iar după ce a dat în clocot oprim focul.


(2) Tocăm ceapa fin și o gătim cu uleiul pentru câteva minute până se înmoaie într-un vas antiaderent. Pentru a evita să se ardă, dar în același timp să devină translucidă, adăugăm și 50ml apă firebinte după primul minut pe foc.


(3) Adăugăm apoi orezul spălat în 2 ape, și îl gătim3-4 minute împreună cu ceapa, amestecând constant, pentru a-l îmbrăca în ulei.


(4) Adăugăm vinul și lăsăm la foc mic 2 minute, amestecând ocazional.

(5) Când vinul s-a evaporat, adăugăm 500ml apă fierbinte. Se lasă pe aragaz la foc mic spre mediu pentru 22-25 minute, cu capac, amestecând ocazional și completând cu lichid dacă mai este nevoie.



(6) Separat într-o tigaie topim untul și adăugăm creveții, lăsăm 1 minut și adăugăm sucul de lămâie, sarea și oregano-ul. Gătim creveții pentru aproximativ 5 minute la foc mediu, întorcându-i pe ambele părți și îmbrăcându-i frumos în sosul de lămâie.


(7) Tot separat, într-o tigaie la foc mediu rumenim ușor mugurii de pin. Aveți grijă că se pot arde foarte ușor, așa că nu au nevoie decât de 2-3 minute pentru a se rumeni uniform, fără să devină prea maronii. Pentru aceasta amestecăm constant, sau dacă ne descurcăm întoarcem constant cu tigaia făcând mișcări similare ca atunci când întoarcem o clătită.


După ce sunt gata îi punem într-un bol/ farfurie. Nu îi lăsați în tigaie fiindcă se vor maroni și mai intens din cauza căldurii înmagazinate de tigaie și practic se vor arde.



(8) Când orezul nostru este gata - cel mai bine gustăm să ne asigurăm că este perfect fiert, dar în același timp arată cremos (de aceea completăm cu apă pe parcurs până se fierbe, dar nici nu seacă complet de lichid - atenție să nu fie nici lichid), adăugăm parmezanul și crema de cocos.


Mai amestecăm pe foc 1 minut până parmezanul se topește și avem un risotto cremos.


Servim risotto-ul cu creveții în sos de unt și lămâie, mugurii de pin rumeniți discret și câte o linguriță de peste verde cu nuci .


Enjoy!


Cu drag,

G.




3.076 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page