top of page
  • Poza scriitoruluiGeorgiana

Pască fără aluat



Rețetă

*pentru o tavă de 20-28cm (în funcție de tavă iese mai înaltă sau mai subțire)


Ingrediente compoziție brânză:

  • 850g brânză proaspătă de vaci (dulce) - eu am folosit pe aceasta

  • 250g smântână grasă min 24% grăsime

  • 6 ouă medii

  • 200g zahăr

  • 45g amidon de porumb

  • sucul de la 0 lămâie

  • coaja de la 1/2 lămâie bio (sau 1/2 linguriță pastă lămâie/portocale)

  • 1 linguriță vanilie măcinată


Adițional:

  • 100g stafide sau chocolate drops

  • Ganache: 100g ciocolată neagră + 90ml smântână pentru frișcă

  • 250g căpșuni fresh

Q&A:

*Pot folosi cremă de brânză? A: Poți dar nu recomand - dacă folosești brânză proaspătă vei obține o pască cu textura specifică, nu foarte fină, cu o mică (sau mare granulație - dacă decizi să nu bagi blenderul în compziție), pe când cu crema de brânză vei obține o textură de cheesecake).


Pași de lucru:


(1) Într-un bol amestecăm brânza proaspătă cu ouăle și zahărul cu ajutorul unui tel. Adăugăm apoi smântâna. Am folosit în acest pas blenderul pentru a obține o compoziție mai cremoasă având in vedere că brânza proaspătă de vaci poate rămâne granulată prin compoziție.

(2) Adăugăm amidonul, coaja de lămâie, sucul de lămâie și vanilia și le amestecăm în compoziție cu telul. La final încorporăm stafidele sau chocolate drops sau pur și simplu omitem și lăsăm simplă (eu așa am procedat - mi s-a părut mult mai bună fără - dar gusturile nu se discută).


(3) Pregătim o tavă cu hârtie de copt pe bază și pe lateral. Turnăm compoziția de brânză în tavă și scuturăm tava ușor lovind-o de blat, astfel încât orice bulă de aer rămasă în interior să se spargă (altfel pasca poate să crape în timpul coacerii, similar ca la cheesecake).



(4) Preîncălzim cuptorul la 170C cu ventilație


Dăm tava la cuptor și coacem pasca pentru 50-55 minute la 170C cu ventilație (in funcție de cuptor sau dacă nu folosiți ventilație timpul de coacere poate fi ajustat cu 5-10 min în plus. În același timp, timpul de coacere este mai mare dacă folosiși o tavă mică de 20 cm cum am folosit eu, și poate fi ajustat în minus dacă pasca nu este atât de groasă). Eu am folosit funcția de coacere prin ventilație.


La final pasca este coaptă când devine aurie la suprafață, iar mijlocul de brânză devine ușor bombat. În momentul în care se atinge ușor mijlocul de brânză acesta se simte întărit, de consistența unui sufleu, și nu trebuie să se simtă prea lichid. Dacă nu sunteți convinși că este gata mai lăsați 5 minute în plus la cuptor.


Lăsăm pasca să se răcească complet înainte să o scoatem din tavă.


(5) După ce pasca s-a răcit, pregătim ganache-ul de ciocolată: încălzim smântâna până la punctul de fierbere și o turnăm peste ciocolata ruptă cuburi într-un bol. Lăsăm 1 min și apoi amestecăm. Decorăm pasca cu ganache-ul și dăm la frigider 30 min pentru ca ciocolata să se întărească.


Adăugăm căpșuni proaspete, tăiate după preferințe.


Păstrăm la frigider 3-4 zile.


Happy baking!


Cu drag,

G.








12.315 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page