top of page
 • Poza scriitoruluiGeorgiana

Black Forest Cheesecake

Actualizată în: 6 aug. 2023Rețetă (pentru tavă de 18-20cm)


Notă: în paranteză vă las cantitatea de ingrediente în cazul în care vreți să faceți un cheesecake mai mare într-o tavă clasică de tort de 26-28cm


Ingrediente bază biscuite:

 • 150g biscuiti cu cacao (200g)

 • 65g unt topit (90g)

Notă: Pentru un gust și mai intens puteți înlocui cu biscuiți Oreo.


Ingrediente umplutură:

 • 600g cremă de brânză (900g)

 • 140g zahăr tos (200g)

 • 3 ouă medii (5 ouă)

 • 160g smântână fermentată (240g)

 • 30ml suc lămâie (45ml)

 • 1 linguriță vanilie (1,5 lingurițe)

Ingrediente sos de vișine:

 • 300g vișine (congelate sau proaspete) (450g)

 • 50g zahăr (75g)

 • 10g amidon (15g)

 • 30ml suc lămâie (45ml)

 • 60ml apă (90ml)

Adițional: Ciocolată neagră pentru decor


Notă: Este foarte important ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei, astfel crema de brânză va fi moale și ușor de omogenizat și vom obține astfel o textură foarte fină a preparatului final.Pași de lucru:


(1) Punem biscuiții într-un robot de bucătărie și îi măcinăm fin. Turnăm untul topit peste și amestecăm din nou cu ajutorul robotului de bucătărie până obținem un aluat nisipos. Turnăm biscuitele într-o tavă în care am pus hărtie de copt și nivelăm cu ajutorul bazei unui pahar, astfel încât sa acoperim atât baza tăvii cât și pereții, aproximativ 5-6cm pe înălțime!


Dăm baza de biscuite la cuptorul preîncălzit la 170C pentru 5 minute.


(2) Cât biscuitele stă la cuptor, pregătim umplutura de brânză. Cu ajutorul unui tel omogenizăm bine crema de brânză și zahărul până obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm apoi smântâna, vanilia și sucul de lămăie și le încorporăm în amestec.


Ca pas final, adăugăm ouăle și amestecăm cât să se încorporeze perfect toate ingredientele.


Notă (sau tips & triks testate):

* Este important să amestecăm cu telul compoziția de brânză astfel încât să nu batem crema excesiv și să băgăm prea mult aer în compoziție. Dacă umplutura de brânză este prea aerată, cheesecake-ul nostru va crăpa la finalul procesului de coacere.

* Repet, este important ca ingredientele să fie la temperatura camerei, scoase cu 45 minute înainte din frigider, astfel ele se vor omogeniza perfect și vom avea un cheesecake fin. În cazul în care folosim ingredientele reci se va simți o ușoară granulație a cheseecake-ului.

* Ordinea de adăugare a ingredientele este cea mai optimă pentru obținerea unui cheesecake fin și perfect. Se pot adăuga și toate ingredientele o dată, sau doar ouăle la început, am testat toate variantele, însă astfel ouale se supra bat și compoziția va deveni prea aerată și va crăpa la final.
(3) Scoatem baza de biscuite de la cuptor și punem hârtie de copt de jur împrejurul tăvii. Turnăm compoziția de brânză peste vaza de biscuite, lovim ușor de câteva ori tava de blat astfel încât compoziția de brânză să se așeze și orice bulă de aer rămasă în interior să se spargă.


Dăm cheesecake-ul la cuptor la 170C cu ventilație pentru 50-55 minute.


După ce s-a copt oprim cuptorul, deschidem parțial ușa cuptorului și lăsăm cheesecake-ul 10 minute. Lăsăm apoi cheesecake-ul la răcit la temperatura camerei să se răcească și apoi minim 3-4h la frigider înainte de a fi scos din tavă și savurat.


Notă:

* La final când este gata, acesta va avea o culoare aurie, o formă puțin bombată și o consistență închegată și ușor gelatinoasă în momentul în care mișcăm ușor de tavă.(4) După ce cheesecake-ul s-a răcit pregătim sosul de vișine. Într-un vas rezistent la foc punem toate ingredientele și punem pe fic mic spre mediu, amestecând constant cu o spatulă.


Când sosul începe să se îngroașe similar unui gem, oprim focul și îl lăsăm 10-15 minute să se răcorească.


Cu ajutorul unei linguri punem sosul peste cheesecake, în centru. Dacă simțiți că sosul nu încape deasupra, păstrați o parte într-un bol și utilizați adițional la servire.


Radem ciocolată neagră deasupra.


Servim imediat sau dăm la rece, unde îl putem păstra până la 3 zile.


Happy Baking!


Cu drag,

G.

3.245 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios


bottom of page