top of page
  • Poza scriitoruluiGeorgiana

Pască cu brownie

Actualizată în: 7 apr.

Am vrut să vin și cu o altă variantă de pască fiindcă știu ca mulți nu agreează pasca clasică făcută cu brânză proaspătă de vaci. Așa că am optat pentru o variantă cu cremă de brânză, în care obținem un mijloc cremos, similar unui cheesecake.

Și doar nu o lăsam așa simplă, am adăugat și crema de ciocolată, pe care o folosesc în mod normal la umplutura de brownie de la cozonac, iar rezultatul obținut a fost efectiv extraordinar!


Abia aștept să repet de paste această combinație și vă sfătuiesc să o încercați și voi!Rețetă

*pentru o tavă de 26-28cm


Ingrediente aluat:


Ingrediente compoziție brânză:

  • 280g cremă de brânză

  • 80g smântână grasă min 24% grăsime

  • 1 ou mare

  • 70g zahăr

  • 20ml suc lămâie

  • coaja de la 1/2 lămâie bio

  • 1 linguriță extract vanilie


Inserție brownie:
Pași de lucru:


(1) Pregătim aluatul de cozonac conform ingredientelor și pașilor din rețeta de aici. Din ingredientele pentru rețeta de cozonac rezultă aproximativ 2kg de aluat. După ce s-a dospit, din acest aluat luam 670g de aluat pentru pasca noastră.

Se poate frământa și direct doar 1/3 din aluat, însă cine face pască și nu face și cozonac de Paște? Din restul de aluat se pot face încă 2 cozonaci.


Am împărțit acest aluat în 2 bucăți, una de 270g pentru bază, și cealaltă de 400g pentru a forma bordura de aluat care va ține umplutura de brânză.

(2) Pregătim o tava rotundă de tort pe care o tapetăm cu hârtie de copt atât pe bază, cât și pe lateral, pentru a ne asigura că pasca va iesi frumos din formă, fără să se lipească.


Pe blatul ușor uns cu ulei întindem aluatul care va acoperi baza tâvii și îl punem în tavă. Cealaltă bucată de aluat o împărțim în 16-18 bucăți de aluat, de aproximativ 23-25g fiecare, cărora le dăm formă rotundă și începem să formăm bordura, punându-le pe marginea tăvii, peste baza de aluat.
(3) Ungem bordura de pasca cu ou și o lăsăm 20-30 minute la temperatura camereui acoperită cu un șervet de bucătărie. Între timp pregătim umplutura de brânză.


(4) Într-un bol amestecăm crema de brânză cu oul și zahărul cu ajutorul unui tel. Adăugăm apoi smântâna și o omogenizăm în amestec. Adăugăm gla final coaja de lămâie, sucul de lămâie și vanilia și le amestecăm în compoziție.(5) Pregătim crema de ciocolată conform rețetei de cozonac de aici. Avem nevoie de 1/3 din crema rezultată, așa că fie pregătim doar 1/3, fie pregătim direct toata crema dacă facem și 2 cozonaci pe lângă pasca noastră.


(6) Preîncălzim cuptorul la 180C. Ungem din nou bordura de aluat cu ou și turnăm compoziția de brânză în mijloc. Cu o linguriță punem din loc în loc umplutură de brownie, și eventual cu vârful unui cuțit creăm un efect marmorat sau îl lăsăm ca atare.Dăm tava la cuptor și coacem pasca pentru 55-65 minute la 180C, in funcție de cuptor. Eu am folosit funcția de coacere prin ventilație.


La final pasca este coaptă când devine aurie la suprafață, iar mijlocul de brânză devine ușor bombat. În momentul în care se atinge ușor mijlocul de brânză acesta se simte întărit, de consistența unui sufleu, și nu trebuie să se simtă prea lichid. Dacă nu sunteți convinși că este gata mai lăsați 5 minute în plus la cuptor.


Se scoate pasca pe un grătar metalic și se lasă să se răcească complet înainte de a fi pudrată cu zahăr și tăiată.


Happy baking!


Cu drag,

G.

4.329 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Palmieri

bottom of page