top of page
  • Poza scriitoruluiGeorgiana

Gogoși la cuptor cu nutella și banane

Actualizată în: 9 nov. 2020

Gogoși, nutella și banane sunt cuvintele pe care cu siguranță vrei să le auzi în aceeași propoziție. Combinația de nutella și banane este una dintre cele mai îndrăgite chit că vorbim de un topping pentru niște simple clătite, gogoși, waffles, sau chiar un brownie delicios și decadent!


Așa că, niște gogoși la cuptor sună și mai bine când te gândești că sunt mult mai rapid de făcut și elimini o mare cantitate de ulei pe care acestea le-ar fi absorbit în timpul prăjirii.


Did you know?

* Nutella a fost inventată de către compania italiană Ferrero și lansată pe piață în anul 1964. Ce făceau oamenii până în 1964?!

* Ai putea face înconjurul lumii de 1.8 ori cu cantitatea de Nutella produsă într-un singur an.

* Ai putea acoperi Marele Zid Chinezesc de 8 ori cu numărul de borcane de Nutella vândut la nivel mondial într-un singur an.

* Cantitatea totală de Nutella produsă într-un singur an cântărește cât clădirea Empire State Building din New York, SUA.


Rețetă pentru 9 gogoși


Ingrediente aluat:

  • 180ml lapte călduț

  • 2 ouă

  • 50g zahăr

  • 400g făină 000

  • 60g unt topit

  • 2 lingurițe drojdie uscată

  • 1 praf de sare

Ingrediente umplutură:

  • 100g nutella

  • 2 banane potrivite



Pași de lucru:


(1) Se amestecă laptele călduț cu zahărul și drojdia și se lasă 10 minute.

Se adaugă peste untul topit, sarea și ouăle la temperatura camerei și se omogenizează. Se incorporează făina și se frământă până se obține un aluat elastic (4-5 min la robot la viteză medie sau aproximativ 10 minute manual).

Aluatul se acoperă cu o folie de plastic astfel încât să nu se usuce și se lasă la dospit la temperatura camerei aproximativ 2h sau până când se dublează în volum.


(2) După ce aluatul s-a dospit, acesta se frământă ușor 1 minut și se răstoarnă pe blatul de lucru înfăinat. Se acoperă cu un șervet de bucătarie/ pânză și se lasă 10 minute să se odihnească, timp în care glutenul se relaxează și ne va permite să întindem cu ușurință aluatul


(3) Aluatul se întinde în formă pătrată de aproximativ 30x30cm și se taie în 9 pătrate mai mici.

Se ia fiecare pătrat și se pune în centrul lui câte o linguriță de nutella și 3-4 felii de banane, tăiate la aproximativ 0,5cm grosime.


Unim colturile pătratelor, aducându-le spre centru, iar apoi unim încă o dată colțurile nou formate. Sigilăm bine gogoașa, o întoarcem pe blatul de lucru și nivelăm cu grijă forma rotundă a acesteia. Mai jos vă las poze cu exemplificarea acestor pași.



(4) Punem gogoșile pe o tavă cu hârtie de copt și le mai lasăm acoperite cu un șervet, încă 30-40 minute la temperatura camerei.


(5) Preîncălzim cuptorul la 180 C. Ungem gogoșile cu ou și le dăm la cuptor pentru 25-30 minute, până obținem o culoarea frumoasă aurie.


Recunosc că am mâncat două gogoși așa fierbinți scoase din cuptor, însă nu regret absolut nimic!


Happy baking!


Cu drag,

G.


4.474 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Palmieri

bottom of page