top of page
  • Poza scriitoruluiGeorgiana

Chilli vegan cu dovleac

Îmi plac atât de mult aromele de toamnă că le-aș putea integra în super multe rețete. De data aceasta mi-am propus să încerc un chilli vegan căruia să îi ofer o textură cremoasă integrând în el puțin piure aromat de dovleac. Dovleacul nu schimbă gustul chilliului și nici nu se simte intens aroma acestuia, însă rezultatul final este incredibil de gustos.


Rezultatul a fost chiar peste așteptări, Radu spunând că a fost mult mai bun decât chilli-ul con carne pe care îl făceam în mod normal. Rețeta este super simplă, nu ai nevoie decât de un singur vas de gătit și lăsat pe foc până când chilliul este gata. Toate produsele folosite le găsiți pe vegis.ro, inclusiv cu link către site direct în rețetă.



Rețetă

*pentru 4-6 porții


Ingrediente



Pași de lucru


(1) Tocăm ceapa și o călim în 2 linguri de ulei până începe să se înmoaie. Adăugăm peste ardeiul tocat cuburi și îl mai ținem și pe acesta 1 minut împreună cu ceapa.


(2) Adăugăm roșiile tocate cuburi, fasolea Kidney, fasolea Pinto, porumbul, piureul de dovleac, pasta de tomate, pasta harissa și amestecăm în sos. Adăugăm apoi condimentele (sare, oregano, chimion, coriandru și chilli - atenție: gustați cât de picant este și ajustați intensitatea în funcție de gusturile personale).


Acoperim vasul cu capac și lăsăm la foc mediu spre mic pentru 35-45 minute, amestecând constant să ne asigurăm că nu se va lipi.



(3) Când chilli-ul nostru devine consistent și capătă o culoare roșie închis este gata. Oprim focul și punem ciocolata, amstecând cât aceasta să se topească și să omogenizeze în sos.


(4) Pentru chilli pregătim ca garnitură orez basmati, simplu. Orezul îl pregătesc după raportul 1 pahar de orez la 2 pahare de apă. Se pune orezul cu apa la fiert, cu sare după gust și 1-2 linguri ulei.


În momentul în care începe să fiarbă se dă focul mediu spre mic, se acoperă cu capac și nu se mai amestecă, altfel orezul va deveni lipicios la final. Se lasă să fiarbă până orezul absoarbe tot lichidul și este gata. La final se oprește focul și se lasă 5 minute fără capac, apoi cu o furculiță îl afânăm ușor.


Servim chilliul alături de orez, avocado, smântâna și chiar câteva semințe de dovleac!


Happy cooking!


Cu drag,

G.



1.086 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page