top of page
  • Poza scriitoruluiGeorgiana

Bounty cu zmeură

Actualizată în: 13 iul. 2022

Am pornit de la ideea de Bounty home-made, având in vedere ca Radu este mare fan al acestor gustări dulci, însă așa cum deja v-am obișnuit am vrut să ii dau o notă personală și un look diferit.


Si ce poate fi mai personal când vine vorba de deserturi decât jeleul de fructe pe care îl tot folosesc in atât de multe retete! În plus m-am gândit că un desert ce nu necesită coacere ar fi binevenit având in vedere caldura de afară, iar jeleul vine la fix acum ca zmeura aromată începe să se coacă în grădină.



Rețetă

*pentru o tavă de chec de 30cm lungime (aproximativ 10 batoane)


Ingrediente strat Bounty:

  • 175g lapte condensat îndulcit - eu am folosit ProdLacta

  • 150g cocos ras (nucă de cocos fulgi/rasă/razuita - sau cum se mai numește ea in comerț)

  • 30ml suc lămâie

  • 60g zahăr pudră

Ingrediente jeleu de zmeruă:

  • 250g zmeură proaspătă sau congelată

  • 75ml apă

  • 30g amidon de porumb

  • 75g zahăr alb


Ingrediente ganache de ciocolată:

  • 150g ciocolată neagră 52% cacao

  • 150g smântână pentru frișcă


Notă:

* folosiți un lapte condensat îndulcit, care este special pentru deserturi. Laptele condesat neîndulcit de la raionul de cafea nu se va lega.

* dacă folosiți zmeură congelată, o folosiți direct congelată, însă asigurați-vă că nu are gheață in exces.



Pași de lucru:


(1) Amestecăm laptele condensat îndulcit cu zeama de lămâie și amestecăm cu telul. Mixul va începe să se îngroașe de consistența unui iaurt gras. Adăugăm zaharul pudră și îl incorporăm cu telul.


La final adăugăm cocosul și cu o spatulă amestecăm până obținem o compoziție solidă și consistentă.


(2) Pregătim tava de chec în care punem folie de plastic alimentara pentru a fi ușor de scos desertul la final din tava.


Mutăm mixul de cocos in tavă și nivelăm frumos. Dăm tava la frigider până pregătim jeleul de zmeură.



(3) Pregătim jeleu de zmeură.


Într-un vas antiaderent amestecăm zahărul cu amidonul. Punem peste zmeura și apa și amestecăm. Punem mixul pe foc mediu si amestecăm constant până începe să se lege, să devină lucios și să capete consistența unui gem gros. Practic trebuie lăsat câteva clocote din momentul in care începe sa fiarbă.

Știm că jeleu este gata când are o textură lucioasă și clară.



(4) Scoatem tava din frigider și turnăm peste stratul de cocos, jeleul de zmeură. Nivelăm, acoperim cu folie de plastic direct peste jeleu ca să nu facă crustă și lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei.

După ce s-a răcit mutăm tava în frigider și o lăsăm minim 3 ore.


(5) După ce desertul a stat la răcit, pregătim ganache-ul de ciocolată.

Încălzim smântâna pentru frișcă până la punctul de fierbde și o turnăm într-un bol peste ciocolata neagră (ruptă cuburi in cazul in care nu folosim Chocolate chips). Lăsăm 2-3 minute și apoi amestecăm până obținem un ganache fin și omogen.



(6) Scoatem tava din frigider și implicit cu grija desertul nostru din tavă. Cu un cuțit curat tăiem 9-10 batoane individuale.

Notă:

* este important să ștergem cuțitul după fiecare tăietură, astfel încât să avem o secțiune curată. Cuțitul se încarcă cu resturi de jeleu și cocos, care vor face dificilă tăierea ulterioară a celorlalte batoane.


(7) Acoperim cu ganache fiecare baton. Eu am folosit o sticlă dozatoare de ketchup/ muștar, care mi se par foarte utile la decorat cu ganache. Se găsesc în multe magazine sau supermarketuri și sunt super ieftine.


În același timp puteți să folosiți o linguriță sau o punga de poș la care să tăiați vârful foarte puțin astfel încât să curgă ganacheul în fir subțire.



Decorăm la final cu cocos ras, zmeură proaspătă, menta sau fulgi de ciocolată.


Dăm la frigider 1h înainte de servire pentru a se întări ganache-ul.


Păstrăm la frigider până la 3-4 zile într-un vas acoperit pentru a preveni uscarea.


Happy baking!


Cu drag,

G.



9.615 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page