top of page
  • Poza scriitoruluiGeorgiana

Raffaello

Am plecat de la ideea de Brigadeiros și am vrut să recreez cât pot de mult gustul de Raffaello și pot spune că au ieșit chiar neasteptat de similare. Pot spune că am avut mai multe idei, inclusiv de a recrea acea coajă crocantă de napolitană pe care o au bomboanele originale, însă am mers pe opțiunea cea mai ușoară pentru voi.


Efectiv o să vă îndrăgostiți de gust și abia aștept să le încercați! Nu sunt foarte dulci, neavând zahăr adițional decât cel din laptele condensat și ciocolata albă.



Rețetă

*pt aprox. 25 bomboane


Ingrediente

  • 390g lapte condensat îndulcit (o conservă)

  • 40g ciocolată albă

  • 25g unt

  • 1 linguriță extract migdale

  • 25 migdale decojite

  • 1 foaie de napolitană

  • 100g ciocolată albă - pt ganache

  • 60ml frișcă lichidă

  • 100g nucă de cocos răzuită

Notă:

* folosiți un lapte condensat îndulcit (ProdLacta, Lidl, Nestle, etc), acesta având consistența și proprietățile necesare realizării multor deserturi.

* foile de napolitane se găsesc în orice supermarket, la raionul cu produse pentru prăjituri

* dacă avem migdale cu coajă, le punem pentru 1 minut la fiert în momentul în care apa a ajuns la punctul de fierbere, apoi le clătim cu apă rece. Se vor decoji astfel super ușor.

* folosiți o nucă de cocos răzuită grosier cum este cea de la Niavis pe care am folosit-o eu, o să vedeți diferență de gust și textură.



Pași de lucru:


(1) Amestecăm laptel condensat cu ciocolata alba, untul și esența de migdale într-un vas antiadernt, pe foc mediu pentru cel puțin 5 minute până când obținem o compoziție groasă ca o budincă consistentă. Compozitția nu trebuie să fie lichidă, și cel mai sigur testăm cu o spatulă, trecând cu spatula dintr-o parte în alta a vasului, compoziția nu revine instant la loc și permite să vezi fundul tigăii pentru 2-3 secunde. Atunci știm că este gata. Se amestecă continuu pentru că se poate lipi sau poate face cocoloașe foarte ușor.


(2) Mutăm compoziția într-un vas larg uns cu unt - eu am folosit o tavă de yena de 20x20cm. Acoperim cu folie de plastic direct peste compoziție și lăsăm să se răcească complet.



(3) După ce compoziția s-a răcit, luăm câte o linguriță de compoziție, punem o migdală în centru și modelăm bomboana rotund în mână.


Untul cu care am uns tava ajută ca bombonelele să nu se lipească de mâini. Dacă totuși simțiți că încep să se lipească ajutați-vă de o picătură de ulei sau spălațivă pe mâini la fiecare 5-6 bomobonele create.


(4) Imediat cum am modelat bomboana o trecem prin foaia de napolitană pe care am mărunțit-o grosier (nu trebuie sa facem făină din ea, ci mărunțită). Recomand să le tăvăliți imediat individual, fiindcă dacă le faceți pe toate înainte exteriorul se va usca și napolitana nu va mai adera la fel de bine.


Le punem pe o farfurie/ tavă și le dăm la congelator pentru 15-20 minute.


După ce au stat la congelator vor fi mai ferme și ne vor permite să trecem la urmatorul pas.



(5) Peste ciocolata albă, într-un bol mic, se pune frișca lichidă adusă la punctul de fierbere și se amtestecă până obținem un ganache fin. Lăsăm 2-3 minute să se răcorească.


(6) Luăm fiecare bomboană și o mai modelăm ușor în mână, să îi redăm forma cât ami rotundă și să ne asigurăm că napolitana a aderat bine.


(7) Trecem fiecare bomboană prin ganashe-ul de ciocolată albă, o scurgem de surplus ridicând-o cu o furculiță sau direct cu degetele și o trecem prin cocos, îmbrăcându-le uniform.


Dăm la rece 1 oră înainte de servire pentru ca ganache-ul de ciocolată să se întărească. Se pot păstra la frigider într-un vas cu capac până la 1 săptămână.


Happy baking!


Cu drag,

G.






3.753 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page