top of page
  • Poza scriitoruluiGeorgiana

Pumpkin Whoopie Pies

Actualizată în: 28 nov. 2020

Whoopie Pie nu este altceva decât un sandwich dulce format din două prăjiturele moi și pufoase, unite de o cremă fină. Cu siguranță ați văzut și testat prin magazine astfel de prăjiturele, numite și milk burgers, care sunt super delicioase și super simplu de făcut în casă.


Și pentru că nu rezist aromelor specifice acestui anotimp, nu puteam să le fac altfel decât cu dovleac și multă scorțișoară.

Did you know?

* Whoopie Pie este un desert tipic american, și sunt 4 state din SUA (Maine, New Hampshire, Massachusetts and Pennsylvania) care susțin a fi locul unde aceste prăjiturele își au originea. Se spune că soțiile din comunitatea Amish ar fi inventat acest desert din resturi de blat și creme care rămâneau în urma pregătirilor pentru diverse pregătiri.


 

Rețetă (12 bucăți)

Ingrediente aluat:

  • 100g zahăr brun

  • 50g zahăr alb

  • 120ml ulei

  • 200g piure de dovleac

  • 2 ouă medii

  • 200g făină

  • 1 linguriță vanilie

  • 1 linguriță praf de copt

  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

  • 1 linguriță scorțișoară

  • 1/2 linguriță ghimbir

  • 1/4 linguriță nucșoară

  • 1 praf de sare


Ingrediente cremă:

  • 200g cremă de brânză Phildelphia

  • 100ml frișcă lichidă

  • 50g zahăr pudră

  • 1/2 linguriță vanilie

* crema de brânză și smântâna pentru frișcă se vor folosi reci de la frigider.

Cum pregătim piureul de dovleac?

Este mult mai simplu decât pare și vă recomand două modalități diferite de preparare: la cuptor sau la aburi, la oala sub presiune. Spre deosebire de dovleacul gătit la aburi, cel gătit la cuptor este mult mai aromat și mai dulce, în urma caramelizării în timpul procesului de coacere a zaharurilor din componența dovleacului. Piureul obținut din dovleacul gătit la aburi este în schimb puțin mai lichid, motiv pentru care trebuie adăugată 1-2 linguri de făină în plus.


La cuptor: spălăm bine dovleacul și îl tăiem bucăți mari pe care le punem pe o hartie de copt. Îl dăm la cuptor la 200C pentru 60-80 minute. În funcție de dovleac, timpul poate fi și mai mare, de aceea recomand să îl testați cu o furculiță. Dacă furculița intră ușor în dovleac înseamnă că acesta este copt suficient.


La aburi: spălăm și curățăm dovleacul de coajă. Îl tăiem cuburi sau felii nu foarte mari și îl punem la oala sub presiune pe suportul de gătit la aburi, cu 150ml apă pentru 15 minute, calculate din momentul în care oala s-a presurizat și a atins temperatura maximă a conținutului.


Pași de lucru:

(1) Pentru prepararea aluatului amestecăm toate ingredientele solide separat, și anume făina, praful de copt, bicarbonatul, sarea, scorțișoara, ghimbirul și nucșoara.


(2) Într-un bol separat omogenizăm uleiul, zahărul brun și zahărul alb cu ajutorul unui mixer. Adăugăm peste piureul de dovleac și esența de vanilie și mixăm pentru 1 minut. Adaugăm ouăle pe rând, omogenizând bine înainte de adăugarea celuilalt.


(3) Adaugăm mixul de ingrediente solide peste compoziția de dovleac și amestecăm cu ajutorul unui tel până se omogenizează perfect. Punem aluatul într-un poș cu dui rotund de 0,7-1cm diametru și formăm prăjiturelele pe o tavă cu hartie de copt. Punem aluat cu poșul sub forme rotunde până aceastea ajung de aproximativ 5cm diametru. Dacă nu aveți poș, se poate folosi o cupă de înghețată cu care se ia cam 40g de aluat pentru fiecare formă.


Lăsați destul de mult loc între prăjiturele, având în vedere că acestea se vor umfla în timpul coacerii. Veți obține 24 de astfel de prăjiturele distribuite pe 2 tăvi, din care vor rezulta 12 whoopie pies.


(4) Preîncălzim cuptorul la 180C și coacem prăjiturelele pentru 11-12 minute maxim.


După ce s-au copt lăsăm să se răcească complet înainte de adăugarea cremei.


(5) Pentru prepararea cremei punem într-un bol crema de brânză, smântâna pentru frișcă, zahărul pudră și vanilia. Mixăm cu ajutorul unui mixer până crema capătă o consistență solidă. Punem crema într-un poș cu dui rotund, similar celui folosit pentru aluat. Vom împerechea prăjiturelele două câte două.


Punem cremă în centrul unei prăjiturele și apoi cu cealaltă prăjiturică apăsăm până crema ajunge la marginea blatului și obținem un sandwich perfect. Repetăm procesul și pentru celelalte forme și le dăm la frigider pentru minim 2 ore înainte de servire.


Se păstrează moi și pufoase la frigider până la 3 zile.


Happy baking!


Cu drag,

G.




4.802 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page