top of page
  • Poza scriitoruluiGeorgiana

Mini plăcințele cu mere

Așa cum deja știți, toamna este anotimpul meu preferat în ceea ce priveștie condimentele și aromele care îmi invadează bucătăria, iar una dintre combinațiile mele preferate este cea de măr și scorțisoară.

Așa că am pus merele și scorțișoară în armonie perfectă cu un aluat fraged și sfărămicios, și am pregătit niște mini placintele cu mere absolut delicioase.

Rețetă

*pentru aprox 12-14 mini placintele


Ingrediente aluat fraged:

  • 180g făină

  • 110g unt minim 82% grăsime

  • 1 lingură zahăr

  • 2 linguri apă rece


Ingrediente umplutură:

  • 300g mere (cântărite curățate de coaja și de centrul de sâmburi)

  • 10g amidon de porumb

  • 50ml apă

  • 20g unt

  • 50g zahăr brun

  • 1 linguriță scorțișoară



Pași de lucru:


(1) Punem toate ingredientele pentru aluatul fraged într-un robot de bucătărie și mixăm până obținem un aluat care incepe să se adune într-o bilă. Punem aluatul ușor aplatizat în folie de plastic și îl dăm la frigider pentru cel puțin 30minute, maxim 1h.


(2) Între timp pregătim umplutura de mere. Merele se curăță și se toacă cuburi (eu le-am tocat cam de 1x1cm). Într-un vas antiaderent punem merele tocate cubulețe împreună cu toate celelalte ingrediente. Punem pe foc mediu vasul și amestecăm constant până merele încep să se înmoaie și lichidul începe să se lege. Mutam merele intr-un bol curat si acoperim cu folie de plastic. Le lăsăm la temperatura camerei să se răcească aproximativ 45min - 1 oră.



(3) Scoatem aluatul din frigider și îl întindem subțire (cam de aprox 1,5 mm). Cu un cerc de patiserie de 5cm diametru decupăm cercuri, iar jumătate din ele le mutăm cu ajutorul unei spatule metalice pe o tavă cu hârtie de copt, lăsând spațiu între ele.

Notă:

* pentru a facilita întinderea aluatului, recomand să îl puneți între 2 hârtii de copt, astfel nu se va lipi de blat sau de sucitor, iar transferul în tavă va fi mult mai ușor.

* dacă aluatul a devenit prea moale în timpul întinderii sau decuparii cercurilor, îl dăm la frigider 15-20 minute. Astfel se va întări și va fi mai ușor de manevrat.

(4) Punem câte o linguriță generoasă de umplutură de mere în centrul fiecărui disc de aluat. Peste punem un al doilea disc de aluat și sigilăm marginile cu ajutorul unei furculițe.


Notă:

* placintelele fiind închise etanș, merele se vor coace foarte bine devenind moi și suculente

* faceți o mică crestătură in mijlocul fiecarei plăcintele astfel încât surplusul de aburi să se elibereze și ele sa nu crape necontrolat

* surplusul de aluat îl reintindem și decupăm alte plăcintele. Transferam la frigider pentru câteva minute dacă aluatul se înmoaie prea rău și este greu de manevrat


(5) Ungem plăcintelele cu ou și presărăm zahar brun.


(6) Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180C pentru 40 minute, până când acestea se rumenesc frumos.


Happy baking!


Cu drag,

G.


4.007 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page