top of page
  • Poza scriitoruluiGeorgiana

Cu drag, G.

De multă vreme intenționez să fac o postare despre mine, și nici că se putea ivi un moment mai oportun ca acum să mă prezint.


Și motivele de sărbătoare sunt chiar duble, fiindcă luna aceasta blogul meu împlinește 6 luni de când l-am creat ca www.bakingadventure.net, 6 luni în care s-au strâns 10,000 de persoane care mă urmăresc și îmi încearcă rețetele, și al căror feedback și apreciere sunt motivele pentru care perseverez zi de zi.

Bună! Sunt Georgiana. Am 30 ani și lucrez în domeniul IT ca Project Manager din 2012, mai puțin în ultimii 2 ani de când Lara a venit pe lume și m-am dedicat complet ei, iar în ultima jumătate de an parțial și blogului.


Ideea din spatele blogului a pornit cu foarte mult timp în urmă și mai mult la insistențele lui Radu, care mi-a devenit soț acum 3 ani.

how did it all started

În aprilie 2016 am primit cadou de ziua mea din partea lui un DSLR de la Canon, în versiunea basic, ales împreună cu cei de la F64, care pentru mine ca un începător în ale fotografiei ar fi fost mai mult decât potrivit să mă ajute să învăț să fac fotografii draguțe preparatelor mele.


Cadoul a fost mai mult decât neașteptat, fiindcă nu am vorbit niciodată concret că eu chiar o să încep să fac ceva cu această pasiune a mea pentru gătit. Tot în cutia de cadou mai aveam un set de tacâmuri de la Zara Home și un post it pe care scria un mesaj pe care mi-l aduc aminte chiar și acum: ”Pentru începutul celui mai frumos blog culinar”.


Vă întrebați de ce mi-a luat atât de mult să încep blogul? Nu aș avea un răspuns, pentru că același lucru mă întreb și eu uneori, când văd toată satisfacția pe care o am constant o dată cu evoluția mea.

childhood memories

Iar în ceea ce privește pasiunea mea pentru gătit, nici nu îmi pot aminti când a început totul. Mi-am petrecut copilăria și vacanțele la bunici la țară.


În spatele casei a zăcut mult timp un aragaz vechi, de care eu ca și copil m-am ajutat să îmi ”mobilez” o bucătărie exterioară. Mă foloseam de orice vas și ustensilă de bucătărie, care nu mai erau în stare bună și pe care bunica vroia să le arunce, de orice cartof, ceapă sau ardei pe care puteam să le fur din grădină și de orice ou din cuibar pe care puteam să îl iau pe ascuns.


Astfel îmi petreceau uneori ore bune prefăcându-mă că gătesc diverse preparate, însă nu îmi mai aduc aminte pe cine obligam din familie să se joace cu mine și să se prefacă de dragul meu că încearcă preparatul și că acesta este delicios, totul petrecându-se acum aproape 25 ani.

the beginning

Revenind la blog, în februarie 2018 mi-am deschis în sfârșit pagina de Instagram și m-am decis să îmi pun camera foto la treabă, care stătea de vreme bună în cutia ei. La vremea aceea mi-am denumit pagina ”Friday Flavours”, fiindcă îmi doream să transmit prin fiecare preparat al meu același sentiment de fericire pe care îl ai când știi că vine weekend-ul.


Timp de 2 luni am început să postez diverse poze cu ce găteam zi de zi, însă fără nicio rețetă în spate. În această perioadă am aflat că sunt gravidă cu Lara și nu mă mai putea gândi la nimic altceva. Am avut o sarcină ușoară, însă oboseala care se acumula ca efect al sarcinii mă făcea să văd această pagina de Instagram ca pe o obligație și nu mai făceam nimic din plăcere. Așa că m-am hotărât să pun pauză.


În Februarie anul acesta am început să mă documentez despre maia și despre tot procesul din spatele realizării unei pâini cu maia, când m-am simțit depășită de multitudinea informațiilor și a termenilor pe care i-am găsit online. Au urmat zile bune de documentare, în care am citit zeci de articole și rețete, simțind că am pus cap la cap tot secretul.


Am plecat de la premisa, că tot ce am încercat în timp în materie de cooking & baking, mai ales după lungi documentări, a ieșit cât se poate de bine din prima încercare. Nimic mai fals în ceea ce privește pâinea cu maia...


Au urmat săptămâni bune de frustrări, începând cu faptul că nu puteam pune bazele unei maiele, până la faptul că pâinea mea nu arată nici pe departe la fel de aspectuoasă ca cea pe care o vedeam pe Instagram la diverși brutari amatori, iar alveolele acelea frumoase din miez nu vroiau să își facă apariția.


După câteva săptămâni de citit zeci de articole și de vizionat nenumărate filmulețe și tutoriale, am început în sfârșit să obțin rezultatul mult așteptat și să scot pâini minunate din cuptor. Atunci am conștientizat că din făină și apă obțin ceva atât de frumos și eram atât de încântată de munca mea și rezultatele din spate, că am simțit nevoia să arăt și altcuiva.


the rebranding

Astfel, în Aprilie anul acesta am redeschis pagina de Instagram pornită cu mai bine de 2 ani în urmă, care avea undeva sub 250 de urmăritori și i-am facut un mic rebranding, transformând-o în Baking Adventure, pentru că în momentul acela toată viziunea mea se axa pe partea de baking.


Am scos nenumărate pâini din cuptor, pentru care primeam aprecieri zi de azi. Am început să folosesc maiaua și în alte preparate și am observat cum se strâng zi de zi și mai mulți oameni pe pagina mea. Pentru că nu toată lumea își creștea maia acasă, și îmi doream ca pagina să fie cât mai versatilă, am început să fac și să prezint pe Instagram și alte preparate și dulciuri, moment în care mi-am dorit ca rețetele sugerate de mine să fie cât mai ușor de accesat și de trimis mai departe.


the big moment

Astfel în luna Mai am deschis cu mari emoții www.bakingadventure.net . Este locul meu de refugiu, oaza mea de relaxare, unde împărtășesc cu voi toată pasiunea și entuziasmul care stau la baza acestei pagini. Dacă la început aveam câteva vizualizări pentru fiecare rețetă publicată aici, acum, numărul mare de vizualizări și nenumăratele mesaje pe care le primesc zi de zi de la voi cu simple aprecieri sau cu preparatul realizat după rețeta mea, sunt ceea ce îmi dau putere să fiu constantă, să perseverez, să devin mai bună în ceea ce fac și să vin mereu cu idei delicioase către voi.


Vă mulțumesc enorm că în aceste 6 luni de zile ați fost alături de mine!


Happy Baking!


Cu drag,

G.




4.261 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page