top of page
  • Poza scriitoruluiGeorgiana

Cornulețe fragede

Ca la mama acasă… Sau mai degrabă la bunica, pentru că am primit nenumărate mesaje de la voi spunându-mi cum aceste cornulețe mici și fragede vă transpun fix acolo în copilărie, când bunica cocea în sobă tăvi întregi!


Cred că sunt printre putinele lucruri pe care le ador atât de mult că nu mă pot opri din mâncat! Sunt super simplu de făcut, desi la o primă vedere par migăloase, însă nu a durat decât 1h să mesterim 4 tăvi de cornulețe, fiindcă atâtea ies din rețeta asta. Și sunt și mai simplu de mancat, credeți-mă pe cuvânt!Rețetă

*pentru aprox 4 tăvi de cornulețe


Ingrediente:

  • 330g osânză proaspătă

  • 1 ou mare

  • 160ml lapte

  • 700g făină 000

  • 25g drojdie proaspătă

  • 25g zahăr

  • 1 linguriță extract vanilie

  • 400g rahat turcesc

Notă:

* osânza în teorie se poate înlocui cu unt gras (minim 80% grăsime), însă nu am testat ca să vă pot lăsa un feedback corect.

* osânza am folosit-o mereu proaspătă, dată prin mașina de tocat (la noi se păstrează la congelator), dar nu văd o problemă să o folosiți și topită și solidificată.

* recomand drojdia proaspătă fiindcă dospește mult mai bine aluatul în timpul indicat în rețetă.Pași de lucru


(1) Amestecăm drojdia cu zahărul cât să se înmoaie și să devină fluidă.


(2) În bolul de la mixer punem toate ingredientele și frământăm pentru 5-6 minute până obținem un aluat omogen și consistent.


Lăsăm aluatul la dospit pentru aproximativ o oră, până se dublează în volum.


Tăiem între timp rahatul în bastonașe pe aprox 2-2,5cm.(3) După ce s-a dospit, împărțim aluatul în 4 și întindem fiecare bucată într-o foaie subțire, 2-3 mm, deci chiar subțirică. Tăiem foaia în romburi micuțe cu latura de 6-7 cm maxim.


Luăm fiecare romb și punem o bucățică de rahat într-un colț, rulând pentru a închide rahatul la mijloc. Procedăm similar cu toate bucățile de aluat.


Cel mai simplu după ce tăiați aluatul este să puneți rahat pe fiecare și apoi să le rulați pe toate.(4) Punem cornulețele pe o tavă cu hârtie de copt, lăsând puțin spațiu între ele (1-2cm maxim).


Băgăm tava la cuptorul preîncălzit la 180C și coacem pentru 15 minute. Cât se coace prima tavă de ocupăm de următoarea bucată de aluat și tot așa meșterim la ele.


După ce s-au răcit complet le trecem prin zahăr pudra vanilat.


Se păstrează la temperatura camerei, chiar și pentru 1-2 săptămâni (nu la 25+ C bineînțeles).


Happy baking!5.387 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page