top of page
 • Poza scriitoruluiGeorgiana

Cheesecake cu portocale

Când am început să scriu rețeta pe blog am realizat cât de multe rețete de cheesecake-uri am făcut și parcă nu mă satur niciodată de ele. Așa că de data aceasta am plecat de la cheesecakeul clasic la cuptor și l-am îmbătat în aromă de portocale și i-am dat un look cool, deși la cât de delicios este nu are nevoie de ținute scumpe pentru a convinge!Rețetă

*pentru tavă de 18-20cm


Notă: în paranteză vă las cantitatea de ingrediente în cazul în care vreți să faceți un cheesecake mai mare într-o tavă clasică de tort de 26-28cm


Ingrediente bază biscuite:

 • 100g biscuiti Petit Beurre (150g)

 • 45g unt topit (65g)


Ingrediente umplutură:

 • 600g cremă de brânză (900g)

 • 140g zahăr tos (200g)

 • 4 ouă medii (5-6 ouă)

 • 150g smântână 30% (220g)

 • 130ml suc portocale (190ml)

 • 25g amidon de porumb ( 38g)

 • 1 linguriță vanilie (1,5 lingurițe)


Ingrediente cremă portocale:

 • 200ml suc portocale (320ml)

 • 1 gălbenuș (2 gălbenușuri)

 • 20g amidon (30g)

 • 50g zahăr (75g)

 • 30g unt (50g)


Ingrediente ganache de ciocolată neagră:

 • 100g ciocolată neagră 54% cacao (120g)

 • 100ml smântână pentru frișcă (120ml)

Notă:

* Este foarte important ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei, astfel crema de brânză va fi moale și ușor de omogenizat și vom obține astfel o textură foarte fină a preparatului final.Pași de lucru:


(1) Punem biscuiții într-un robot de bucătărie și îi măcinăm fin. Turnăm untul topit peste și amestecăm din nou cu ajutorul robotului de bucătărie până obținem un aluat nisipos. Turnăm biscuitele într-o tavă în care am pus hărtie de copt și nivelăm cu ajutorul bazei unui pahar.


Dăm baza de biscuite la cuptorul preîncălzit la 170C pentru 5 minute.(2) Cât biscuitele stă la cuptor, pregătim umplutura de brânză. Cu ajutorul unui tel omogenizăm bine crema de brânză și zahărul până obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm apoi smântâna, amidonul, vanilia și sucul de portocale și le încorporăm în amestec.


Ca pas final, adăugăm ouăle și amestecăm cât să se încorporeze perfect toate ingredientele.


Notă (sau tips & triks testate):

* Este important să amestecăm cu telul compoziția de brânză astfel încât să nu batem crema excesiv și să băgăm prea mult aer în compoziție. Dacă umplutura de brânză este prea aerată, cheesecake-ul nostru va crăpa la finalul procesului de coacere.

* Repet, este important ca ingredientele să fie la temperatura camerei, scoase cu 45 minute înainte din frigider, astfel ele se vor omogeniza perfect și vom avea un cheesecake fin. În cazul în care folosim ingredientele reci se va simți o ușoară granulație a cheseecake-ului.

* Ordinea de adăugare a ingredientele este cea mai optimă pentru obținerea unui cheesecake fin și perfect. Se pot adăuga și toate ingredientele o dată, sau doar ouăle la început, am testat toate variantele, însă astfel ouale se supra bat și compoziția va deveni prea aerată și va crăpa la final.(3) Scoatem baza de biscuite de la cuptor și punem hârtie de copt de jur împrejurul tăvii. Turnăm compoziția de brânză peste vaza de biscuite, lovim ușor de câteva ori tava de blat astfel încât compoziția de brânză să se așeze și orice bulă de aer rămasă în interior să se spargă.


Dăm cheesecake-ul la cuptor la 170C cu ventilație pentru 50-55 minute.


După ce s-a copt oprim cuptorul, deschidem parțial ușa cuptorului și lăsăm cheesecake-ul 10 minute. Lăsăm apoi cheesecake-ul la răcit la temperatura camerei până ne pregătim apoi de crema de portocale.


Notă:

* La final când este gata, acesta va avea o culoare aurie, o formă puțin bombată și o consistență închegată și ușor gelatinoasă în momentul în care mișcăm ușor de tavă.

* Dacă vi se pare că în centru nu pare închegat sau nu s-a bombat, este semn că nu este copt suficient și îl mai lăsați 5-10 minute în plus la cuptor.(4) Pregătim crema de portocale.


Amestecăm zahărul cu amidonul într-un vas rezistent la foc. Adăugăm peste gălbenușurile și sucul de portocale stors proaspăt, omogenizăm bine și punem totul pe focul mic spre mediu. Amestecăm constant cu ajutorul unui tel până când crema se îngroașă de consistența unei budinci. Oprim focul și adăugăm untul.


Turnăm crema fierbinte peste cheesecake-ul cald (pe care îl lăsăm încă în formă), nivelăm frumos și acoperim cu folie de plastic direct peste cremă pentru a nu face crustă.


Lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei.(5) Pregătim ganache-ul de ciocolată.


Încălzim smântâna pentru frișcă până la punctul de fierbde și o turnăm într-un bol peste ciocolata neagră (ruptă cuburi in cazul in care nu folosim Chocolate chips). Lăsăm 2-3 minute și apoi amestecăm până obținem un ganache fin și omogen.


Turnăm ganacheul peste cheesecake, nivelând frumos deasupra și pe margini, sau lăsăm să curgă pe margini, după preferința voastră de a orna.


Dăm la rece câteva ore și apoi servim. Putem servi și așa dacă nu avem răbdare, însă este super mega bun rece de la frigider.


Happy baking!


Cu drag,

G.8.391 afișări1 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate

1 Kommentar


cstefanescu_dr
10. Juli 2022

Superba combinatie,rafinata si arata foarte bine!Felicitari

Gefällt mir
bottom of page