top of page
  • Poza scriitoruluiGeorgiana

Cheesecake cu Oreo si Nutella

Au trecut deja cațiva ani buni de când am făcut ultima data acest cheesecake, iar de când mi-am deschis blogul mereu zic că este următoarea rețetă pe listă pe care v-o las aici. Nu este greu de făcut, chiar mega simplu, însă mereu am avut idei noi pe care le-am făcut prioritar mai mult din curiozitate.


Ieri când mergeam spre casă am oprit la o tarabă instalată pe marginea unei străduțe unde mi-au sărit în ochi aceste cireșe pline de culoare și cu pulpă dulce și zemoasă. De fiecare dată când am făcut acest cheesecake l-am încercat în varianta cu căpșuni, însă nu regret testul cu cireșe, fiincă mi s-a părut și mai bun în această combinație. La fel de bine mă găndesc că ar merge și cu zmeură proaspătă, fiindcă tot suntem în plin sezon.


Fără să ne întindem la povești, vă las rețeta mai jos.



Rețetă

* pentru o tavă de 18-20cm diametru

* pentru o tavă normală de 26-28cm diametru, măriți cantitățile cu 1/2


Ingrediente bază biscuiți:

  • 200g biscuiți oreo (18 bucăți) - folosim doar biscuitele, crema de la mijloc o punem în stratul 1 de cheesecake

  • 40g unt topit


Ingrediente Cheesecake 1 - cu Oreo:

  • 300g philadelphia

  • 150ml frișcă lichidă (am folosit Hulala)

  • 50g zahăr pudră

  • crema de oreo de la biscuitii folosiți la bază

  • 1 linguriță extract vanilie


Ingrediente Cheesecake 2 - cu Nutella:

  • 300g philadelphia

  • 150ml frișcă lichidă (am folosit Hulala)

  • 40g zahăr pudră

  • 70g nutella

  • 1 linguriță esență rom

Pentru straturile de fructe:

  • 300-350 fructe proaspete: Căpșuni, Cireșe, Zmeură

  • fulgi de ciocolată sau biscuite rupt bucățele pentru decor



Pași de lucru:


(1) Desfacem biscuiții oreo și cu ajutorul unui cuțit îndepărtăm crema de pe ei. Crema o punem într-un bol separat și o vom folosi la primul strat de cheesecake.


Băgăm biscuiții la robotul de bucătărie și îi măcinăm fin. Adăugăm untul topit și amestecăm la robot câteva secunde până se omogenizează și obținem o consistență similară nisipului ud.


Pregătim un suport de tort sau un platou și punem cercul de la tava de tort direct pe el. Puteți folosi direct tava de tort, și recomand să puneți hârtie și pe bază, pentru a fi ușor de scos cheesecake-ul la final. Punem de jur împrejur hârtie de copt (sau folie acetofan dacă aveți) astfel încât să scoatem cheesecake-ul uniform din inel la final și turnăm compoziția de biscuiți și unt.


Nivelăm cu ajutorul unui pahar cu baza plată și ne apucăm de celalalte straturi.



(2) Pregătim fructele. În funție de ce fruct folosiți vă recomand urmatoarele:

  • cireșele le tăiem în 2 și le scoatem sâmburii

  • căpșunile în funcție de cât de mari sunt le tăiem în 2, sau 4

  • zmeura o punem ca atare


Peste stratul de biscuite punem primul strat de fructe, cu tăietura în jos.


(3) Pregătim primul strat de cheesecake.


Într-un bol încăpător, peste crema de la biscuiții oreo punem crema de brânză, smântâna pentru frișcă, zahărul pudră și extractul de vanilie. Cu ajutorul unui mixer amestecăm la viteză mare pentru câteva minute până obținem o cremă consistentă și tare.


Păstrăm 2 linguri din această compoziție pentru a decora la final cheesecake-ul, iar restul de cremă o punem cu grijă peste stratul de fructe și o nivelăm frumos cu ajutorul unei spatule.



(4) Peste primul strat de cheesecake cu oreo, punem încă un strat de fructe, similar ca cel anterior.


(5) Pregătim și celălalt strat de cheesecake, cu nutella.


Într-un bol încăpător, punem toate ingredientele pentru acest strat și cu ajutorul unui mixer amestecăm la viteză mare pentru câteva minute până obținem o cremă consistentă și tare. Păstrăm și din această cremă 2 linguri și restul o punem peste fructe și o nivelă.



(6) Într-un poș cu dui ales după preferința decorului, punem cremele jumătate într-o parte, și jumătate pe cealaltă parte, astfel încât când începem să decorăm să curgă crema în două culori.


Decorăm cu cireșe proaspete, ciocolată sau biscuiți oreo și dăm la frigider pentru minim 4 ore sau peste noapte, astfel încât să se întărească bine cheesecake-ul inclusiv în centru.


Folosiți un cuțit subțire și ascuțit, mai ales daca optați pentru varianta cu cireșe și tăiați usor astfel încât să tăiați fructele și să rămână frumos secțiunea feliei.


Se păstrează la frigider, într-un vas acoperit până la 3 zile.


Happy baking!


Cu drag,

G.








7.832 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page