top of page
  • Poza scriitoruluiGeorgiana

Cheesecake cu lămâie la pahar

Sincer, am petrecut mai mult timp gândindu-mă ce nume să îi pun acestui desert, decât timpul de realizare al lui, și având în vedere ingredientele principale, cred că denumirea de ”cheesecake” este cea mai potrivită.


Îmi plac ideile de moment, fiindcă de cele mai multe ori sunt cele mai gustoase și cele mai apreciate, reușind uneori să mă surpind și pe mine de combinațiile făcute. Și cel mai mult m-am bucurat că am făcut un desert din ingrediente pe care le începusem de câteva zile și așteptau în frigider a fi salvate într-un preparat delicios.


Rapid, simplu și delicios, un desert care te salvează instant!




Rețetă

* pentru 6 porții


Ingrediente bază de biscuite:

  • 150g biscuite petit beurre măcinat

  • 70g unt topit


Ingrediente cremă lămâie:

  • 375ml lapte

  • 100ml suc lămâie (aprox 2 lămâi mari zemoase)

  • 30g amidon de porumb

  • 100g zahăr alb

  • 1 linguriță extract de lămâie

  • 1 vârf de cuțit de turmeric (pentru culoare)


Ingrediente cremă de brânză

  • 150g philadelphia

  • 300g smântână pentru frișcă

  • 100g zahăr pudră

  • 1 linguriță extract de vanilie


Adițional:

  • 150-200g fructe de pădure (afine, zmeură, mure, etc)



Pași de lucru:


(1) Pregătim crema de lămâie.

  1. Amestecăm zahărul cu amidonul într-un vas rezistent la foc.

  2. Punem peste laptele, sucul de lămâie și extractul de lămâie și omogenizăm. Adăugăm apoi turmericul. Turmericul se adaugă treptat, puțin câte puțin, până obținem o culoare galbenă frumoasă. Nu schimbă gustul, ci doar ajută cromatic.

  3. Transferăm vasul pe foc mediu și amestecăm constant până cand crema începe să se îngroașe de consistența unei budinci mai moale.

  4. Transferăm crema de lămâie într-un bol curat și acoperim cu o folie de plastic alimentară, astfel încât crema să nu facă pojghiță și o lăsăm la răcit până când suntem gata să asamblăm desertul.


După ce crema de lămâie s-a răcit (la temperatura camerei) pregătim și restul componentelor.



(2) Măcinăm fin biscuitele cu ajutorul unui robot de bucătărie. Adăugăm untul topit și amestecăm la robot câteva secunde până se omogenizează și obținem o consistență similară nisipului ud.


(3) Într-un bol încăpător punem crema de brânză, smântâna pentru frișcă, zahărul pudră și extractul de vanilie. Cu ajutorul unui mixer amestecăm la viteză mare pentru câteva minute până obținem o cremă consistentă și tare.


Notă: folosiți o smântână de frișcă calitativă, care se bate bine și neapărat rece din frigider, pentru rezultate optime.

(4) Începem să asamblăm desertul nostru.


  1. Pregătim 6 forme/ pahare. Recomand un pahar de sticlă, fiindcă se vor vedea foarte frumos straturile.

  2. Păstrăm 2 linguri din mixul de biscuite și unt (îl vom folosi la final la decor), iar restul îl împărțim în mod egal în paharele noastre. Presăm ușor bisuitele și îl nivelăm cât de cât în pahar.

  3. Punem primul strat de cremă de brânză. O sa fie 2 straturi de cremă de brânză și unul de cremă de vanilie, deci încercați să o împărțiți egal, ghidându-vă după asta.

  4. Peste crema de brânză adăugăm câteva fructe.

  5. Îndepărtăm folia de plastic de pe crema de lămâie și cu ajutorul telului amestecăm bine. Crema tinde să se întărească în timpul răcirii, amestecând-o astfel obținem la loc consistența cremoasă de care avem nevoie. Împărțim crema de lămâie în mod egal în cele 6 cupe.

  6. Punem din nou câteva fructe.

  7. Diferența de cremă de brânză o împărțim din nou în mod egal și nivelăm frumos.

  8. Presărăm deasupra din mixul de biscuite și unt pe care l-am păstrat. Decorăm cu fructe și mentă proaspătă.


Este un desert rapid și răcoritor, pe care sunt sigură o să îl îndrăgiți. Iar straturile frumoase ale acestui desert o să îi dea o notă sofisticată, demn de cinele în care aveți invitați la masă pe care vreți să îi surprindeți.


Happy baking!


Cu drag,

G.






2.685 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page