top of page
  • Poza scriitoruluiGeorgiana

Cheesecake cu banane

Actualizată în: 23 aug. 2021

Rapid, fără coacere și extrem de delicios, este tot ce îți poți dori de la un desert, iar dacă vorbim și de cheesecake deja nu mai avem nevoie de nicio altă descriere care să ne convingă că merită încercat!

Multă vreme m-am gândit să includ bananele într-un cheesecake și pot doar să vă spun că regret că nu am făcut asta mai devreme.

Am completat desertul cu dulce de leche, pe care l-aș folosi în orice desert posibil, atât de mult m-am îndrăgostit de el. Eu am comandat dulce de leche de aici, însă mi-ați scris deja câteva că l-ați găsit și în magazinele Mega Image.


Rețetă

* pentru tavă de tort de 18cm diametru


Ingrediente bază:

  • 150g biscuite Petit Beurre (sau graham/ digestivi

  • 80g unt topit

  • 2 banane (200-220g)

Ingrediente cheesecake:

  • 400g Philadelphia

  • 200ml frișcă lichidă

  • 100g zahăr pudră

  • 2 banane (200-220g)

  • 1 linguriță extract vanilie


Notă:


* folosiți o frișcă care se bate bine, crema finală trebuie să aibă o consistență destul de tare.

* nu folosiți banane mai mari de 200-220g în total fiindcă vor modifica consistența cremei

* recomand Philalphia pentru că este o cremă de brânză care se pretează foarte bine pentru genul acesta de desert, se bate bine în combinație cu frișca și își păstrează consistența tare

* pentru o tavă normala de 28cm folosiți pentru bază: 200g biscuite + 120g unt, iar pentru cheesecake: 600g Philadelphia, 300ml frișcă, 150g zahăr și 3 banane (300g)Pași de lucru:


(1) Băgăm biscuiții la robotul de bucătărie și îi măcinăm fin. Adăugăm untul topit și amestecăm la robot câteva secunde până se omogenizează și obținem o consistență similară nisipului ud.


(2) Pregătim un suport de tort sau un platou și punem cercul de la tava de tort direct pe el. Punem de jur împrejur hârtie de copt astfel încât sa ne fie ușor sa scoatem cheesecake-ul din inel la final și turnăm compoziția de biscuite și unt.

Nivelăm cu ajutorul unui pahar cu baza plată și ne apucăm de compoziția de brânză.(3) Într-un bol încăpător punem crema de brânză, smântâna pentru frișcă, zahărul pudră și extractul de vanilie. Cu ajutorul unui mixer amestecăm la viteză mare pentru câteva minute până obținem o cremă consistenta și tare.


Păstrăm 100-120g din această compoziție pentru a decora la final cheesecake-ul.


(4) Într-un bol separat zbrobim cele 2 banane cu o furculiță sau direct cu telul și le adăugăm apoi peste compoziția de brânză.


Le încorporăm apoi ușor cu ajutorul unui tel, amestecând strict cât să omogenizăm.(5) Luam celelalte 2 banane, le tăiem felii și se le așezăm peste baza de biscuite una lângă alta.


(6) Turnăm peste biscuite și banane, compoziția de brânză și banane și nivelăm.


Ornăm cheesecake-ul cu crema oprită anterior și cu dulce de leche, după preferințe. Dacă nu găsiți dulce de leche se poate decora cu ciocolată neagră tocată mărunt sau se poate folosi orice sos de caramel pentru servire.


Se dă cheesecake-ul 4 ore la frigider sau peste noapte pentru a se întări suficient de bine.


Happy baking!


Cu drag, G.6.915 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Bình luận


bottom of page