top of page
  • Poza scriitoruluiGeorgiana

Calamari cu brânză feta

Am descoperit această combinație acum câțiva ani la o terasă de pe malul mării și ne-am îndrăgostit amândoi de ea.


Rețeta este una simplă și extrem de delicioasă și aleg să o prepar ori de câte ori am ocazia.


Did you know?

* Se estimează că există peste 500 de specii de calamari.

* Calamarul are 3 inimi.

* Calamarul este carnivor, acesta se hrănește cu diverși pești, crustacee sau calamari mai mici.Rețetă (2 porții)


Ingrediente:

- 12 baby calamari

- 100g brânză feta

- 1 ardei capia

- piper

- oregano

- 2 linguri ulei măsline


Pași de lucru:


(1) Curățăm bine fiecare calamar, procedând astfel:

- prindem capul calamarului cu tot cu tentacule, și tragem ușor, desprinzându-l de corp. O parte din organele interne vor ieși in acest pas.

- avem grijă să scoatem apoi tija osoasă din interiorul calamarului, împreună cu sacul de cerneală și alte resturi din interiorul acestuia. Spălam bine.

- ușor desprindem membrana închisă la culoare de pe exteriorul calamarului și spălam. În acest pas calamarul nostru este curat și pregătit pentru gătit.

- cu ajutorul unui cuțit îndepărtăm tentaculele de ciocul osos care face legatura cu partea de cap a calamarului. Acestea se spălă bine și pot fi gătite similar calamarului pe grill.

(2) Amestecăm brânza feta cu ardeiul tocat cubulețe mici, piper și oregano si umplem fiecare calamar cu această compoziție. Operațiunea este un pic migăloasă având în vederea ca folosim baby calamar, dar vă garantez că la final merită efortul. Sigilăm fiecare calamar cu o scobitoare.


Notă:

- nu umplem excesiv calamarul, deoarece în momentul în care îl vom pune pe grillul încins acesta se va strânge și având prea multă umplutură acesta va plesni.

- umplem calamarul astfel încât când îl aplatizăm ușor compoziția să nu iasă din interiorul acestuia(3) Punem la încălzit grillul la foc mediu împreună cu 2 linguri de ulei de măsline. Așezăm fiecare calamar pe grillul încins și gătim 3 minute pe ambele părți.


Calamărul iese incredibil de moale, fraged și aromat și este fantastic servit cu o salata verde preparată după preferințe!


Enjoy!


Cu drag,

G
1.356 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page