top of page
  • Poza scriitoruluiGeorgiana

Brigadeiros

Niște bombonele dulci și delicioase, cu o textură înte trufe și caramele moi, din doar 3 ingrediente, pe care merită să le încerci. În plus sunt super versatile și se pot realiza în nenumărate arome și texturi.


Originea lor nu este foarte clara, însă se presupune că acestea au fost create pentru a promova pe Brigadier Eduardo Gomes la alegerile prezidențiale din 1946 din Brazilia.Rețetă

*pt aprox. 25 bomboane


Ingrediente

  • 390g lapte condensat îndulcit (o conservă)

  • 40g cacao

  • 25g unt

  • ornamente de ciocolata pentru decor (cocos, nuci, etc)

Notă:

* folosiți un lapte condensat îndulcit (ProdLacta, Lidl, Nestle, etc), acesta având consistența și proprietățile necesare realizării multor deserturi.Pași de lucru:


(1) Amestecăm laptel condensat cu cacaua și untul într-un vas antiadernt, pe foc mediu pentru cel puțin 5 minute până când obținem o compoziție groasă ca o budincă consistentă. Compozitția nu trebuie să fie lichidă, și cel mai sigur testăm cu o spatulă, trecând cu spatula dintr-o parte în alta a vasului, compoziția nu revine instant la loc și permite să vezi fundul tigăii pentru 2-3 secunde. Atunci știm că este gata.(2) Mutăm compoziția într-un vas larg uns cu unt - eu am folosit o tavă de yena de 20x20cm. Acoperim cu folie de plastic direct peste compoziție și lăsăm să se răcească complet.


(3) După ce compoziția s-a răcit, luăm câte o linguriță de compoziție și o modelăm rotund în mână.


Untul cu care am uns tava ajută ca bombonelele să nu se lipească de mâini. Dacă totuși simțiți că încep să se lipească ajutați-vă de o picătură de ulei sau spălațivă pe mâini la fiecare 5-6 bomobonele create.(4) Imediat cum am modelat bomboana o trecem prin ornamente de ciocolată. Recomand să le tăvăliți imediat individual, fiindcă dacă le faceți pe toate înainte exteriorul se va usca și ciocolata nu va mai adera la fel de bine.


Puteți de asemenea să le treceți prin cocos, nuci, alune, fistic, biscuite, etc, după preferințe.


Se pot servi direct sau păstra la frigider într-un vas cu capac până la 1 săptămână.


Happy baking!


Cu drag,

G.
3.453 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

コメント


bottom of page