top of page
 • Poza scriitoruluiGeorgiana

Bounty Cheesecake

Cheesecakeul este o varianta atât de rapidă atunci când vrei să pregătești un desert și în același timp un preparat atât de versatil atunci când vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu ceva nou. Și știți deja că îmi place mereu să încerc noi variante de cheesecake, cu diverse texturi și arome.


Și pentru că sunt o soție perfectă, am aflat după 8 ani de relație că Radu este mare fan Bounty. Sincer, eu credeam ca este fan orice tip de ciocolățică de genul. Și cum el ar mânca cheesecake sub orice formă, m-am gândit să încerc și varianta cu Bounty. Și a iesit mega delicios.


Așa că, dacă și voi sunteți fani Bounty sau cocos, recomand să încercați rețeta!Rețetă

* pentru o tavă de 18-20cm


Ingrediente chesecake:

 • 400g philadephia

 • 200ml smântână pentru frișcă

 • 70g zahăr pudră

 • 6 bucăți bounty (miezul de cocos - 100g)

 • 60g nucă de cocos

 • 1 linguriță extract vanilie


Ingrediente blat biscuiți:

 • 200g biscuiți digestivi

 • 80g unt topit


Ingrediente ganache:

 • 70g ciocolată de la bounty (de la cele 6 bucăți)

 • 50g ciocolată neagră, 52% cacao

 • 100ml smântână pentru frișcăPași de lucru:

(1) Băgăm biscuiții la robotul de bucătărie și îi măcinăm fin. Adăugăm untul topit și amestecăm la robot câteva secunde până se omogenizează și obținem o consistență similară nisipului ud.


(2) Pregătim un suport de tort sau un platou și punem cercul de la tava de tort direct pe el. Punem de jur împrejur hârtie de copt astfel încât sa ne fie ușor sa scoatem cheesecake-ul din inel la final și turnăm compoziția de biscuite și unt.


Nivelăm cu ajutorul unui pahar cu baza plată și ne apucăm de compoziția de brânză.(3) Într-un bol încăpător punem crema de brânză, smântâna pentru frișcă, zahărul pudră și extractul de vanilie. Cu ajutorul unui mixer amestecăm la viteză mare pentru câteva minute până obținem o cremă consistenta și tare.


(4) Separat decojim ușor cu vârful unui cuțit ciocolata de pe cele 6 bucăți de Bounty. Ciocolata se desprinde destul de ușor și tot procesul nu durează mai mult de 1-2 minute.


Păstrăm ciocolata pentru ganache, iar mijlocul de cocos de la Bounty îl mărunțim pe un tocător fie cu un cuțit, fie cu o furculiță, în funcție de cât de grosier ne dorim să simțim bucățile de Bounty prin cheesecake.


Punem peste crema de brânză Bounty-ul mărunțit și cocosul și încorporăm apoi ușor cu ajutorul unui tel, amestecând strict cât să omogenizăm, sau maxim 30 secunde cu mixerul. Nu suprabateti mixul pentru a nu se tăia compoziția.(5) Turnăm mixul de cremă de brânză peste baza de biscuiți și nivelăm. Dăm 10-15 minute la frigider.


(6) Pregarim ganacheul de ciocolată. Într-un bol punem ciocolata de la Bounty și ciocolata neagră.


Încălzim smântâna pentru frișcă până la punctul de fierbere și o turnăm peste ciocolată. Amestecăm până ciocolata se topește și obținem un ganache fin.(7) Scoatem cheesecakeul din frigider și turnam peste ganacheul. Nivelăm și dăm din nou la frigider pentru 3-4h sau peste noapte pentru a se întări corespunzător.


Notă: Puteți pregăti cheesecakeul și în cupe individuale și trebuie ținut doar 30 minute la frigider înainte de servire.

Decorați cu cocos sau cu bucățele de Bounty!

Happy baking!


Cu drag,

G.11.083 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page