top of page
  • Poza scriitoruluiGeorgiana

Amaretti cookies

O gustare crocantă din doar 3 ingrediente, simplu și rapid, niște biscuiți pe care îi ador și dispar instant de pe tavă. În plus sunt alegerea perfectă dacă ai albușuri de salvat sau vrei sa faci cadou cuiva drag un borcan cu biscuiți home-made delicioși.Rețetă


Ingrediente:

  • 3 albușuri măricele

  • 150g zahăr alb

  • 130g migdale decojite

  • 1 linguriță extract migdale

Notă:

* migdalele le cântărim decojite

* dacă avem migdale cu coajă, le punem pentru 1 minut la fiert în momentul în care apa a ajuns la punctul de fierbere, apoi le clătim cu apă rece. Se vor decoji astfel super ușor.

* pentru a se zvânta de apa, le întindem pe hârtie de copt și le dăm pentru 5-6 minute la 150C cu ventilație

* nu folosim făină de migdale - aceasta absoarbe mai multă umezeală și nu vom avea același rezultat

* nu bateți zahărul cu albușurile ca pentru bezea, fiindcă ne dorim zahărul să rămână granulat în compoziție, pentru a se caramelizat și a face biscuiți și mai crispy.

* aluatul este destul de lichid, folosim poș cu dui mic rotund sau ne putem ajuta și de o linguriță.Pași de lucru:


(1) Cu ajutorul unui robot de bucătărie mărunțim migdalele decojite, până ajung ca granularitate similar cu zahărul tos.


(2) Adăugăm zahărul peste migdale și mai blenduim câteva secunde strict pentru omogenizare.


(3) Batem albușurile spumă cu un praf de sare până obținem o spumă fermă.(4) Punem peste albușuri mixul de zahăr și migdale, împreună cu esența de migdale și le încorporăm cu grijă. Recomand să folosiți o spatulă sau paleta de la mixerul planetar. Nu utilizați telul sau mixerul fiică ne dorim compoziția cât mai aerată.


Amestecăm fix cât să încorporăm ingredientele.


(5) Punem compoziția într-un poș și formăm pe o tavă cu hârtie de copt cookies de dimensiunea unei monede de 50 bani, lăsând spațiu între ele de aproximativ 2cm. În timpul coacerii se vor mări puțin în dimensiune, așa evităm să se lipească între ei.


Lăsăm tăvile (ies în total cam 2 tăvi) la temperatura camerei pentru 30 minute, pentru ca aluatul să se așeze.(6) Dăm tăvile la cuptorul preîncălzit la 150C cu ventilație pentru 30-35 minute (în funcție de dimensiune) până devin aurii. Oprim cuptorul, întredeschidem ușa cuptorului și le lăsăm să se răcească complet, astfel încât orice urmă de umezeală din biscuiți să dispară.


Păstrăm biscuiții într-un recipient închis ermetic până la o săptămână la temperatura camerei.


Happy baking!


Cu drag,

G.
2.340 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page