top of page
  • Poza scriitoruluiGeorgiana

Vegan Brownie cu scorțișoară și portocale

Actualizată în: 5 dec. 2020

Mai sunt fix 25 de zile până la Crăciun și de mâine iarna își intră în drepturi cu adevărat. Dar dacă ne uităm afară, deja a făcut-o, iar pe o astfel de vreme nimic nu este mai plăcut decât sa pornești cuptorul și să lași caldura și aromele de sărbătoare să invadeze întreaga casa.

Și pentru că vorbim de arome de sărbătoare nimic nu ne duce mai mult cu gândul la Crăciun decât mirosul de scorțișoară și portocale.


Așa că propunerea mea de azi lansată la provocarea prietenilor de la vegis.ro este un brownie vegan umed și pufos, bogat în arome de scorțișoară și portocale, perfect mai ales că încă ne aflăm în post.Rețetă

*pentru o tavă de 30x20cm


Ingrediente brownie:


Ingrediente ganache:


Ingredientele le găsiți pe vegis.ro și v-am lăsat link către site, ca de obicei pentru fiecare mai sus.
Pași de lucru:


(1) Amestecăm într-un bol făina, scorțișoara, cacaua, praful de copt, bicarbonatul și sarea. Este important să amestecăm toate aceste ingredinte înainte astfel încât agenții de afânare și aromele să fie distribuite înainte


(2) Topim ciocolata la baie de aburi. Se poate și la microunde, însă prefer de fiecare dată pe baie de aburi, la microunde și câteva secunde de neatenție pot să distrugă ciocolata și să se ardă pe margini.(3) Într-un bol încăpător amestecăm zahărul cu uleiul, sucul de portocale și esența de portocale. Incorporăm ciocolata topită și omogenizăm bine.


(4) Peste această compoziție de ciocolată adăugăm mixul de ingrediente uscate și cu ajutorul unui tel le incorporăm bine până obținem un aluat omogen și dens.


(5) Ca pas final încorporăm apa fierbinte și coaja de portocale.


(6) Pregătim o tavă cu dimensiuni de aproximativ 30x20cm pe care o tapetăm cu hârtie de copt și turnăm aluatul în tavă.


Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180C cu ventilație pentru 25 minute.(7) După ce brownie-ul s-a copt îl lăsăm la răcit pentru 15-20 minute, apoi pregătim ganache-ul. Topim ciocolata la baie de aburi și apoi incorporăm laptele de cocos și amestecăm cu telul până ingredientele se incorporează și obținem un ganache fin.


Lăsăm ganache-ul 5 minute la temperatura camerei și apoi îl punem peste brownie, îl nivelăm frumos și presărăm coajă de portocale.


Notă: Nu încercați să transferați brownie-ul cald din tavă, blatul fiind foarte moale și este posibil să se rupă.


Se păstrează la temperatura camerei pentru 2 zile la fel de moale și pufoasă.


Happy baking!


Cu drag,

G.3.336 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page