top of page
  • Poza scriitoruluiGeorgiana

Tarta cu ciocolata și tahini

Sau altfel spus amaaaaazing! Este o combinație care se merită încercată și o tartă care te va face să realizezi cât de bune sunt variantele vegane de dulciuri. Gustul intens de ciocolată și textura super fină și cremoasă, au făcut ca această rețetă să devină tarta mea preferată cu ciocolată.


La o primă vedere ai spune că tahiniul negru nu are ce căuta în această combinație, însă este elementul cheie care dă un gust absolut minunat în combinație cu ciocolata. Tahiniul negru, spre deosebire de cel clasic din susan alb, este mai intens la gust, și are o aromă care te duce cu gândul spre untul de arahide, deci este clar ceea ce trebuie în această rețetă.


Toate ingredientele folosite se găsesc pe vegis.ro, cu link direct mai jos.Rețetă

* pentru o tavă de 28cm diametru

Ingrediente bază:


Ingrediente mix ciocolată:

  • 300g ciocolata neagră (minim 54% cacao)

  • 200ml lapte de cocos

  • 80g zahăr

  • 1 linguriță extract vanilie

Notă:

* eu am folosit o tavă dreptunghiulară mai mică, și au mai ieșit și două tarte mai micuțe din compoziție.

* puteți înlocui zahărul cu 2-3 linguri miere sau sirop de curmale.


Pași de lucru:


(1) Într-un robot de bucatărie punem curmalele și le mărunțim. Punem peste biscuitele și mixăm din nou până îl zdrobim complet. Punem la final untul de cocos topit și blenduim până obținem un mix de textura nisipului ud.


(2) Punem mixul de biscuite în forma de tartă și ridicăm pe margini pentru a forma pereți care să țină compoziția de ciocolată. Cu ajutorul degetelor presăm bine marginile, iar cu un pahar cu baza plată nivelăm frumos baza.(3) într-un vas rezistent la foc încălzim crema de cocos, laptele de cocos și zahărul până ajunge la punctul de fierbere și zahărul se topește.


(4) Turnăm mixul de lapte de cocos peste ciocolata ruptă bucățele într-un bol încăpător. Așteptăm 1 minut și apoi amestecăm cu un tel până ciocolata se topește integral într-un mix omogen.

(5) Adăugăm vanilia și tahiniul negru și amestecăm strict pentru omogenizare.(6) Turnăm ciocolata peste baza de biscuite și curmale, și dăm la frigider minim 4 ore sau ideal peste noapte.


Înainte de servire ornăm din belșug cu căpșuni și zmeură proaspete, ideale în această combinație


Happy baking!


Cu drag,

G
2.155 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page