top of page
 • Poza scriitoruluiGeorgiana

Rulada din bezea

Sau Pavlova Roll, este o ruladă a cărui blat este făcut exclusiv din bezea, la care am adaăugat o cremă de mascarpone cu aromă fresh de lămâie și zmeură proaspătă, pentru a contrabalansa gustul final! Ușor și fresh, este un desert extraodinar de rapid, bezeaua având nevoie doar de 10 minute pentru a fi gata!Rețetă


Ingrediente bezea:

 • 5 albușuri medii

 • 230g zahăr alb fin

 • 1 linguriță oțet alb

 • 1 linguriță extract vanilie

 • 2 lingurițe amidon de porumb (17g)


Ingrediente cremă mascarpone:

 • 200 ml frișcă lichidă (naturală)

 • 250g mascarpone

 • 50g zahăr pudră

 • 1 linguriță extract lămâie


Adițional:

 • 200g zmeură proaspătă

 • zahăr pudră pentru pudrat bezeauaPași de lucru:


(1) Punem albușurile în bolul de la mixer și începem să le batem la viteză medie. Recomand să curățați bine bolul și să îl ștergeți cu un șervețel îmbibat în zeamă de lămâie sau oțet pentru a îndepărta orice urmă de grăsime și a obține astfel o bezea perfectă.


(2) Când albușurile devin spumoase (dar nu perfect bătute), începem să adăugăm zahărul. Zahărul se adaugă treptat, lingură cu lingură și se așteaptă să se încorporeze bine înainte de adăugarea următoarei linguri.


Notă:

* Este foarte important să procedați astfel astfel încât să obtineți bezeaua perfectă pentru pavlova. Țineți mereu mixerul la viteză medie până încorporați tot zahărul.

* Nu trebuie să suprabateți bezeaua, însă trebuie să vă asigurați că zahărul s-a omogenizat în bezea. Pentru asta recomand să luați puțină bezea între degete și să o frecați puțin. Dacă simțiți granule de zahăr mai trebuie să o bateți puțin.(3) După ce bezeaua este gata punem oțetul, vanilia și amidonul și le încorporăm cu telul sau la viteză mică pentru maxim 10 secunde.


Notă:

* amdionul ne ajută să obținem textura aceea ca de marshmallow pe care ne-o dorim la blatul din ruladă.


(4) Bezeaua se întinde pe o tavă cu hartie de copt. Avem grijă ca hârtia de copt să fie și pe marginile tăvii, altfel bezeaua se va lipi de tavă și va fi greu să o dezlipim fără să o stricăm.


Am folosit tava de la cuptor, a mea fiind de 38x25 cm (nu recomand o tava mai mare de atât, fiindcă ne iese prea subțire bezeaua) și se dă la cuptorul preîncălzit la 180C pentru 15 minute.(5) După ce bezeaua s-a copt, o lăsăm 10 minute în tavă să se răcorească. Pudrăm cu zahăr suprafața de sus a bezelei, punem o hărtie de copt pe un prosop mare și răsturnăm cu grijă bezeaua peste hârtia de copt. Îndepărtăm cu grijă hârtia de copt de pe baza bezelei.


(6) Smântâna pentru frișcă, rece de la frigider, se bate spumă cu zahărul pudră. Adăugăm apoi marcarponele și vanilia și mixăm fix pentru încorporare sau până obținem o cremă consistentă. Aveți grijă să nu bateți excesiv fiindcă se poate tăia și avea un aspect ușor brânzit.(7) Oprim 1/4 din cremă și 1/3 din zmeură pentru decor la final.


Se întinde crema pe toata suprafața blatului de bezea și se pune zmeura deasupra pe toată suprafața, rupte în două, pentru a fi mai ușor să se așeze în interior. Rulăm pe lungime (pornind de la latura mai mare) ajutându-ne de hârtia de copt și prosop.


Deasupra ornăm cu crema păstrată și decorăm cu zmeură proaspătă. Dăm la rece minim 2 ore înainte de servire.


Happy baking!


Cu drag,

G.18.308 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Piersicuțe

Comments


bottom of page