Combinația este în realitate la fel de genială ca denumierea acestui desert, și partea cea mai bună este ca merge în orice fruct din acestă vară. Mărturisesc, combinația mea preferată este cu zmeură, fiind și rețeta făcută mai demult pentru prima dată.
Rulada este atât de versatilă că se poate alege a se umple doar cu fructe proaspete, fructe și o cremă tartinabilă la alegere, chiar cu banane și dulce de leche!
Zmeură și cremă de fistic:
* un rând de zmeură pus la baza ruladei de unde începem să rulăm, și câteva lingurițe de cremă de fistic (eu am folosit de la BioUp) puse din loc în loc peste crema de brânză
Banane și dulce de leche:
* un rând de banane tăiate pe lungime pe jumătate și pus la baza ruladei de unde începem să rulăm, și câteva lingurițe de deulce de leche (eu găsesc la MegaImage de la Mardel) puse din loc în loc peste crema de brânză
Cireșe (sau orice alt fruct):
* cireșele tăiate în jumătăți și puse în 4-5 rânduri pornind de la baza ruladei!
Did you know?
* Rulada cunoscută în întreaga lume sub denumirea de Swiss roll (rulou elvețian), în ciuda denumirii ei, nu își are originea în Elveția. Se presupune că a apărut în Europa Centrală, cel mai probabil în Austria prin secolul 19, însă prima rețetă scrisă datează din 1852, apărută într-o publicație din New York.
Rețetă
Ingrediente blat:
- 65g făină
- 25g cacao
- 1 linguriță praf de copt
- 4 ouă
- 100g zahăr
- 2 linguri ulei
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 praf de sare
Ingrediente crema:
- 200g philadelphia
- 200ml frișcă lichidă
- 75g zahăr pudră
- 1 linguriță esență de vanilie
Pași de lucru:
(1) Albușurile se bat spumă cu sarea. Adăugăm apoi zahărul, și batem până obținem o bezea lucioasă și zaharul s-a integrat bine. Se adaugă apoi vanilia și galbenușurile amestecate în prealabil cu uleiul și se incorporează ușor în albușuri cu ajutorul unui tel. Făina se amestecă cu praful de copt și cacaoa și se adaugă peste compoziția anterioară din ouă. Se incorporează ușor cu telul astfel încât aluatul să își păstreze structura.
(2) Aluatul se întinde pe o tavă cu hartie de copt (recomand tava de la cuptor, a mea fiind de 38x25 cm) și se dă la cuptorul preîncălzit la 180C pentru 11-12 minute maxim.
(3) Cum este scos din cuptor blatul este rulat intr-un prosop și se lasă la răcit în prosop.
(4) Pentru preparea cremei, se pun toate ingredientele într-un bol și se amestecă cu mixerul la viteză mare 2-3 minute până se întărește.
(5) Dupa ce aluatul s-a răcit, se derulează și se dezlipește ușor hârtia de copt. Se întinde crema pe toata suprafața blatului și se pun cireșele deasupra (eu am folosit aprox 200g de cireșe fără sâmburi). Se rulează și se dă la frigider pentru minim 2h.
(6) Pentru servire se pudreaza cu zahar pudră, cacao sau se poate pune glazura de ciocolată, după preferințe.
Happy baking!
Cu drag,
G
Comments