top of page
  • Poza scriitoruluiGeorgiana

Pâine albă pufoasă

Actualizată în: 30 iul. 2020

Pentru ca nu mereu am timp de pregătit o pâine cu maia, am la îndemână această rețetă de pâine pufoasă cu drojdie care nu dă greș niciodată. Și pentru că nimic nu se compară cu o pâine făcută în casă, vă las și vouă rețeta să o încercați.

Did you know?

* O singură celulă de drojdie are dimensiunea de 3-5 microni în diametru. Astfel o colonie vizibilă de drojdii are în jur de 1 milion de celule, iar un plic de drojdie alimentară din comerț depășește un miliard de celule.

 

Rețetă

Ingrediente:

- 750g făină albă 650

- 500g apă călduță

- 90ml ulei

- 1 lingură zahăr

- 3 lingurițe drojdie uscată

- 2 lingurițe sare

Pași de lucru:

(1) Amestecăm drojdia cu zahărul, 1 lingură făina și 2 linguri apă, până obținem o compoziție omogenă. Lăsam drojdia să se activeze pentru cel puțin 15 minute la temperatura camerei. Vom observa că aceasta va începe să se umfle și va deveni plină de bule.


(2) Peste făina cernută punem compoziția de drojdie, apa, uleiul și sarea și începem să frământăm. Procesul durează undeva între 5-10 minute până aluatul devine elastic și îl putem modela într-o formă rotundă pentru a se pune la dospit. Dacă aluatul devine lipicios și greu de manevrat ne pudrăm mâinile cu făină și presărăm și peste aluat o lingură de făină ca să facilităm procesul de frământare.


După frământare aluatul se pune la dospit într-un bol încăpător și se va lăsa la dospit 1,5-2h la temperatura camerei, până acesta se dublează în volum.


(3) După ce aluatul s-a dospit, se transferă pe blatul de lucru înfăinat și se frământă într-o formă rotundă. Se transferă pe tava în care vom coace pâinea, pe care am pus făină sau hârtie de copt, o acoperim cu un șervet de bumbac și o lăsam încă 30-40 minute la temperatura camerei.


(4) Preîncălzim cuptorul la 210 C și punem pâinea la copt pentru 45minute. După coacere se scoate pe un grătar și se lasă la răcit înainte de a se tăia, asta dacă rezistăm tentației.

Happy baking!

Cu drag,

G.

4.088 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page