top of page
  • Poza scriitoruluiGeorgiana

Prajitură cu cremă de cocos și migdale

Cred cu tărie că această bijuterie cu cocos este una dintre cele mai bune prăjituri testate de mine până acum. Fresh și aromată, perfectă pentru orice ocazie, chiar și pentru un tort aniversar, desertul acesta o să vă surprindă din toate punctele de vedere.


Aromele de cocos, vanilie și migdale se combină perfect în toate straturile ce compun această prăjitură, iar texturile amplifică gustul minunat al acestei prăjituri. Am ales o cremă fina de vanilie, 100% vegană din lapte de cocos ca strat care unește cele două blaturi și am înlocuit untul pe care l-aș fi pus în mod normal cu cremă tartinabilă de cocos și migdale pentru un plus de gust și aromă, iar rezultatul a fost pur și simplu divin!



Rețetă

* pentru o tavă de 20x30cm


Ingrediente blat:


Ingrediente cremă de vanilie, cocos și migdale:


Ingrediente cremă de brânză și migdale:

  • 200g Philadelphia

  • 150g frișcă

  • 70g zahăr pudră

  • 1 linguriță esență migdale


Pentru decor:



Pași de lucru:


(1) Pregătim crema de vanilie și cocos.


Într-un vas rezistent la foc amestecăm zahărul cu amidonul de porumb și omogenizăm. Punem peste laptele de cocos și semințele de vanilie și mutăm vasul pe foc mediu.


Amestecăm constant, pentru a nu se lipi crema, până obținem o consistenșă asemănătoare unui iaurt. Orientativ, din momentul în care începe să dea în clcocot, crema ajunge la consistența dorită în 1-2 minute. Oprim focul și transferăm crema de lămâie într-un bol curat și acoperim cu o folie deplastic alimentară, astfel încât crema să nu facă cojiță deasupra și lăsăm la răcit la temperatura camerei.



(2) Pregătim blatul.


  1. Batem albușurile spumă, împreună cu sarea. Adăugăm peste zahărul și batem din nou cu ajutorul mixerului până obținem o bezea fină și zahărul s-a omogenizat.

  2. Adăugăm laptele bătut, uleiul și esența de migdale și amestecăm pentru incorporare. Din acest moment recomand folosirea unui tel, pentru a încorpora ușor ingredientele și a păstrata structura aerata a albușurilor.

  3. Adăugăm făina amestecată în prealabil cu praful de copt și omogenizăm din nou cu telul. La final adăugăm nuca de cocos și o încorporăm și pe aceasta în aluat.

  4. Turnăm aluatul în tava de 20x30cm tapetată cu hârtie de copt și nivelăm frumos. Dăm tava la cuptor pentru 30 minute la 175C sau până trece testul cu scobitoarea.

  5. După ce s-a copt, mutăm blatul pe un raft metalic și lăsăm să se răacească complet la temperatura camerei.



(3) Când blatul s-a răcit îl tăiem cu grijă în două bucăți.


(4) Îndepărtăm folia de plastic de pe crema de vanilie și cu un tel o amestecăm puțin, cât să devină din nou fină (tinde să ia forma bolului în care se răcește și să se întărească ușor, similar unei budinci).


Adăugăm peste această budincă, crema de cocos și migdale și amestecăm cu telul cât să le omogenizăm. Crema va deveni lucioasă și se va desprinde frumos de pe bol datorită grăsimilor naturel din crema de cocos și migdale adăugată.



(5) Pregătim frostingul.


Punem toate ingredientele într-un bol pentru mixer. Atât crema de brânză, cât și frișca trebuie să fie reci de la frigider. Mixăm compoziția la viteză mare până când crema se îngroașă și devine consistentă, însă nu suprabateți fiidncă frostingul se poate tăia.


(6) Asamblăm prăjitura.


  1. Pe un suport punem primul blat.

  2. Adăugăm peste crema de vanilie, cocos și migdale, și o nivelăm pe toată suprafața blatului.

  3. Punem peste al doilea blat și apăsăm ușor, cât crema să ajungă frumos la margini, dar să nu curgă.

  4. Îmbrăcăm prăjitura în frostingul de brânză, atât deasupra, cât și de jur împrejur.

  5. Îmbrăcăm prăjitura în fulgii de cocos.

  6. Decorăm cu fulgi de migale după preferință.



Dăm prăjitura la rece minim 3h, pentru a se întări cremele corespunzator și pentru ca blatul să își tragă umiditate. Recunosc că mi s-a părut mult mai bună după o noapte petrecută la rece.


După ce se taie recomand a fi păstrată la frigider, într-un vas acoperit până la 3 zile.


Happy Baking!


Cu drag,

G.






4.244 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page