top of page
  • Poza scriitoruluiGeorgiana

Mousse cu ciocolată albă și cafea

Când eram mai mică eram înnebunită după o ciocolată albă cu umplutură de cappuccino, pe care sincer nu am mai mâncat-o de foarte mult timp, pe care însă am transformat-o într-un mousse fin. Un mousse delicat și rapid, care mă transpune ca gust fix la ciocolata din copilărie de care vă povesteam.

În plus, sunt adult acum și pot pune cafea în orice desert doresc! Și pentru că sunt o mare iubitoare de cafea am profitat de Târgul de cafea și ceai Auchan pentru a-mi face stoc de cafea.

Atât in magazinele fizice, cât și pe auchan.ro găsiți până pe 8 Februarie peste 300 de sortimente de cafea și ceai, dar și produse pentru prepararea și servirea acestora.

Iar dacă nu știți ce să pregătiți cu cafea, rețeta o găsiți mai jos.Rețetă

*pt 4 porții Ingrediente:

  • 150g ciocolată albă

  • 50g unt minim 80% grăsime

  • 50ml espresso

  • 200ml smântână pentru frișcă

  • 40g zahăr alb

  • 5g gelatină (2,5 foi)

  • 2 gălbenușuri

  • 1 linguriță extract vanilie


Pași de lucru


(1) Pregătim gălbenușurile cu zahărul pe baie de aburi până obținem o compoziție omogenă, gălbenușurile devin ușor albicioase și zahărul se încorporează bine - nu mai avem granule evidente și s-a topit. Luăm de pe foc și trecem la următorul pas.


(2) Topim ciocolata tot pe baie de aburi împreună cu untul.


(3) Încorporăm ciocolata topită în mixul de ouă treptat (am pus mereu câte 1/3) și amestecăm până obținem un mix omogen, ca o cremă densă. Lăsăm crema 10 minute să nu mai fie fierbinte.


(4) Punem foile de gelatină într-un bol cu apă și lăsăm să se înmoaie.

(5) Batem smântâna cu ajutorul unui mixer până obținem o frișcă consistentă.


(6) Pregătim un espresso de 50 ml și punem foile de gelatină in cafeaua fierbinte amestecând până se topesc. Lăsăm 10 minute să nu mai fie fierbinte rău.


(7) Începem să încorporăm frișca în compoziția de ouă și ciocolată, adăugând mereu câte 1/3. O încorporăm prin mișcări lente de jos în sus, cu ajutorul unei spatule.


(8) La final adăugăm ușor cafeaua și vanilia în compoziție.(9) Punem compozitia - destul de lichidă, în 4 Cupe/ pahare - eu m-am folosit de polonic în acest caz.

Dăm paharele cu mousse la frigider pentru 4-5 ore sau cel mai bine peste noapte pentru a se întări.


Pudrăm cu cacao înainte de servire.

Happy baking!


Cu drag,

G.


5.206 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page