top of page
  • Poza scriitoruluiGeorgiana

Prăjitura Kinder - Felie cu Lapte

Actualizată în: 29 ian. 2021

Cred că deja este un ritual atunci când merg la cumpărături la supermarket să îmi pun în coș câteva Felii de lapte, și una dintre ele se mănâncă direct la volan. Un desert atât de simplu și de perfect, o gustare potrivită pentru orice moment al zilei și parterul ideal al cafelei de dimineață.


De ceva vreme mă gândesc să reproduc desertul acasă, și după câteva teste în sfârșit am ajuns la o rețetă de care sunt mulțumită ca rezultat final și mă bucur că o pot împărtăși cu voi!



Rețetă


Ingrediente blat:

  • 130g făină

  • 50g cacao

  • 1 praf de copt

  • 8 ouă medii

  • 150g zahăr

  • 40ml ulei

  • 1 linguriță extract de vanilie

  • 1 praf de sare


Ingrediente cremă:

  • 200g philadelphia

  • 300ml frișcă lichidă

  • 100g zahăr pudră

  • 10g gelatină albă mărunțită (1 plic)

  • 150ml lapte gras

  • 1 linguriță extract de vanilie



Pași de lucru

(1) Albușurile se bat spumă cu sarea, cu ajutorul unui mixer până capătă o consisteță aerată și tare. Se adaugă zahărul și se bat în continuare până zahărul se încorporează bine și avem o bezea lucioasă.


(2) Se adaugă apoi galbenușurile amestecate în prealabil cu uleiul și vanilia și se incorporează ușor în albușuri cu ajutorul unui tel.


Făina se amestecă cu praful de copt și cacaua și se adaugă peste compoziția anterioară din ouă, amestecând ușor cât să încorporăm îngredientele uscate.


Notă:

* Din momentul în care adăugăm albușurile recomand să folosim doar telul și să realizăm amestecări ușoare, astfel încât aluatul să își păstreze structura și să rămână aerat.

* Amestecați în prealabil toate ingredientele solide astfel încât ele să fie distribuite ulterior uniform în aluat.


(3) Aluatul se întinde în mod egal pe 2 tăvi cu hartie de copt (recomand tava de la cuptor, a mea fiind de 38x25 cm) și se dau la cuptorul preîncălzit la 180C pentru 10-11 minute maxim. Recomand testul cu scobitoarea după cele 11 minute.


După coacere lăsăm blaturile să se răcească complet în tăvi. Fiind subțiri se vor răci destul de repede.


Notă:

* Recomand să nu folosiți o tavă mult mai mare pentru că aluatul va iesi prea subțire. Dacă folosiți o tavă mai mare, fiindcă nu aveți alte variante, micsorați timpul de coacere cu 2-3 minute și faceți testul cu scobitoarea.



(4) Pentru preparea cremei, începem prin hidratarea gelatinei. Punem laptele într-un ibric și turnăm gelatina. Amestecăm și lăsăm 5-10 minute. Mutăm apoi gelatina pe foc și lăsăm până cand laptele se încălzește dar nu ajunge la punctul de fierbere. Nu fierbeți amestecul, prin fierbere gelatina se distruge.


Luăm de pe foc și continuăm cu celelalte ingrediente ale cremei.


(5) Se pune crema de brânză, frișca lichidă, zahărul pudră și vanilia într-un bol și se amestecă cu mixerul la viteză mare 2-3 minute până se întărește.


Adăugăm peste compoziția de lapte și gelatină și amestecăm ușor cu telul cât să omogenizăm. În acest pas crema devine mai moale, însă se va întări la rece cu ajutorul gelatinei.



(6) Dupa ce aluaturile s-au răcit începem să asamblăm prăjitura.


Luăm primul blat, îl dezlipim de hărtie ușor și îl lăsăm cu tot cu hârtia de copt pe tavă (aici am optat pentru tava adâncă a cuptorului, astfel încât crema să nu curgă în afara blatului, pereții tăvii împiedicând acest lucru).


Punem crema peste primul blat, nivelăm frumos și punem celălalt blat peste, cu partea superioară lipită în jos de cremă și cu hârtia de copt în continuare lipită de el. Lăsați hârtia de copt lipită astfel încât blatul să nu se usuce. Acoperiți cu o folie și puneți tava la frigider pentru 3-4 ore.


Pentru servire se taie prăjitura în dreptunghiuri. Se păstrează la frigider într-un vas acoperit astfel încât să nu se usuce.


Happy baking!


Cu drag,

G






19.072 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Piersicuțe

bottom of page