top of page
 • Poza scriitoruluiGeorgiana

Dublu cheeseburger

Actualizată în: 9 nov. 2023

Nici nu are rost sa ii fac o descriere. Trecem direct la cum îl preparăm.Rețetă


Ingrediente aluat:

*8 chifle normale

 • 250g făină albă 000

 • 100g cartofi fierți în coajă și zdrobiți

 • 60g unt la temperatura camerei - de preferat un unt gras peste 80% grăsime

 • 1 ou mediu

 • 1 lingură zahăr

 • 100g lapte călduț

 • 7g drojdie proaspătă

 • 5g sare

Ingrediente cheeseburger:

*pentru 4 burgeri

 • 600g black august steak

 • 2 castrveți murati

 • 1 șalotă

 • ketchup

 • 8 felii de cheddar

Notă:

*am folosit rump steak combinat cu bbq steak black angust și le-am tocat împreună folosind discul cu găuri mari de la mașina de tocat. Folosim orice tip de cut însă ideal este să existe un echilibru între procentul de carne raportat la cel de grăsime din carne. Ideal este să respectăm procentul de 80% carne la 20% grăsime.

*avem nevoie de o carne de vită marmorată și maturată pentru un gust cât mai autentic al burgerului.Pași de lucru


(1) Amestecăm drojdia cu zahărul până obținem o compoziție lichidă.


(2) Într-un bol încăpător sau bolul de la robotul de bucătărie, cernem făina și o amestecăm cu sarea. Punem apoi laptele, mixul de drojdie și zahăr, cartoful zdrobit, oul, untul topit și frămâtăm la robot pentru 5 minute până obținem un aluat omogen și fără urme de făină.


Acoperim cu folie de plastic și lăsăm 15 minute să se odihnească.


Notă

*Aveți grijă să nu rămână făină pe fundul vasului.

*Aluatul va fi destul de lipicios, dar evitați să mai adăugați făină. La final după dospire va fi foarte ușor de manevrat.

(3) Cu mâinile ude vom realiza 3 împăturiri (strech and folds) după cum urmează:

 1. Cu mâna udă apucăm aluatul dintr-o parte, ridicăm și aducem spre centru. Rotim bolul apucăm din cealaltă parte și repetăm mișcarea. Facem asta de 4 ori din toate direcțiile bolului. Lăsăm la odihnit, acoperit cu folie de plastic pentru 45 minute.

 2. Repetăm pasul de mai sus și lăsăm din nou 45 minute la odihnit.

 3. Repetăm din nou pasul de mai sus , cu mâinile umede ridicăm și întoarcem bila de aluat cu "cusaturile" în jos și lăsăm de data aceasta 15 minute la odihnit.

Notă:

*împăturirile au rolul de a întări structura de gluten din aluat, obținând la final un aluat super elastic.


(4) După ce aluatul s-a dospit îl împărțim în 8 bucăți de aproximativ 70g cărora le dăm formă rotundă. Le punem pe o tavă cu hârtie de copt și le aplatizăm ușor cu mâna. Le lăsăm acoperite cu un prosop de bucătărie de bumbac pentru 30-40 minute.


(5) Aplatizăm ușor din nou fiecare chiflă și le ungem cu ou. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200C pentru maxim 25 minute sau pana devin aurii și frumoase!(6) Tocăm carnea la mașină de tocat și o împărțim în 8 părți a câte 75g (2 pentru fiecare cheeseburger) și le dăm formă de bilă.


(7) Pe o tigaie de fontă ușor unsă cu puțin ulei punem 2 bile de carne și cu o presă de burger sau o paletă mai lată aplatizăm carnea până formăm un cerc puțin mai mare decât diametrul chiflei (carnea se va strânge). Ne folosim de o bucată de hârtie de copt pe care o punem între presă și carne astfel încât carnea să nu se lipească de presă.


Gătim la foc mare pentru maxim 2 minute, apoi întoarcem carnea și punem imediat peste o felie de cheddar. Mai lăsăm maxim 1-2 minute.


(8) Tăiem chiflele în două și le rumenim pe grill. Pe baza chiflei punem ketchup, ceapă tocată și feliuțe de castravete murat. Completăm cu cele 2 chifle de carne suprapuse și punem capacul burgerului.


Simplu și delicios, nu?


Enjoy!


Cu drag,

G.3.408 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Gulaș Burger

Comentarios


bottom of page