top of page
  • Poza scriitoruluiGeorgiana

Bombițe bețivane

De ceva vreme Radu îmi povestește de aceste bombițe pe care bunica lui le făcea când era copil și din care nu avea voie să mănânce prea multe, și acum că le-am încercat înțeleg și de ce.

Așa că m-am conformat situației, am făcut research în cadrul familiei și i-am pregătit bombițele mult dorite. Și acum mă întreb, de ce oare nu le-am încercat până acum? Biluțele astea mici cu gust intens de ciocolată se acompaniază perfect cu vișina plină de alcool din centru într-o gustare dulce delicioasă.

Aluatul care învelește vișina nu este altceva decât un mix similar ca cel pentru salamul de biscuiți, iar bombița duce ca gust către bomboanele cu ciocolata umplute cu lichior și cireșe.


Bombițele sunt versatile și se pot orna la final cu orice tip de nuci măcinate, cocos, biscuite măcinat, cacao, în funcție de preferințele voastre și ale celor dragi.Rețetă (aprox. 40 bucăți)


Ingrediente

  • 220g biscuite petit beurre

  • 150g zahăr alb

  • 90g unt

  • 50g cacao neagră

  • 120ml lapte

  • 1 linguriță esență rom

  • aprox. 40 vișine din vișinată

  • 100 - 120g nucă măcinată/ cocosPași de lucru:


(1) Măcinăm biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie sau cu ce aveți la dispoziție. Pe vremuri mamele noastre aveau acele râșnițe pentru nucă/ biscuite pe care le utilizau pentru astfel de deserturi.


(2) Într-un vas rezistent la foc amestecăm zahărul cu pudra de cacao și omogenizăm bine cu telul. Adăugăm laptele și punem vasul pe foc la mediu, amestecând continuu până sosul de ciocolată începe să fiarbă. Lăsăm să dea câteva clocote, amestecând și asigurăndu-ne că zahărul s-a topit.


Oprim focul și adăugăm untul tăiat cubulețe și esența de rom și amestecăm până se topește untul și se incorporează perfect în sosul de ciocolată.(3) Turnăm sosul de ciocolată peste biscuitele măcinat și amestecăm cu o spatulă până obținem un ”aluat” consistent.


(4) Începem să formăm bombițele imediat ce avem mixul de biscuite și ciocolată gata. Luăm cu mâna aluat cât o nucă, îl aplatizăm în palmă, punem o vișină în mijloc și aducem aluatul pentru a închide vișina într-o bilă mică de ciocolată, pe care o nivlăm frumos între palme.(5) Trecem fiecare bombiță prin nucă măcinată, nucă de cocos, biscuite măcinat, cacao, etc în funcție de preferințe.


Notă: Recomand să treceți fiecare bombiță prin nucă imediat după formare. Dacă le formăm pe toate și apoi începem să le dăm prin nucă, bombițele se vor usca la suprafață și nuca nu se va mai lipi de ele.

Păstrăm bombițele la frigider până la 3-4 zile, dar asta doar daca faceți de 5 ori cantitatea de ingrediente, fiindcă o să dispară instant!


Happy baking!


Cu drag,

G.4.794 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page